“Χαστούκι” από Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Είναι μνημονιακός….έχει ψηφίσει επώδυνα μέτρα

Από τον επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, δέχθηκε ίσως το μεγαλύτερο μέχρι τώρα “χτύπημα”, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού όσα λέει ο λαός τα είπε και αυτός, με ένα άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, στο οποίο με απόλυτη ευγένεια μεν, λέει δε την αλήθεια….πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ΜΝΗΜΟΝΙΚΟΣ και ιδιαίτερα πρόθυμος στο να λέει ΝΑΙ σε όσα μέτρα που ζητηθούν!

«Από το καλοκαίρι του 2015, περισσότερα από 200 μέτρα έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τη μεταρρύθμιση της χώρας -κάτι που κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.

Η αβεβαιότητα είναι ο χειρότερος εχθρός για μία οικονομία και αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα. Έχω την αίσθηση ότι διστάζουμε και κάθε φορά που διστάζουμε, τόσο τα πράγματα καθίστανται πιο άσχημα για την χώρα και μάλιστα σε μία στιγμή που η οικονομία της έχει αρχίσει να ανακάμπτει.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, δηλαδή εξαπλάσιο από τον στόχο και ότι η ελληνική οικονομία θα κατορθώσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018.»