Απολύσεις στο Δημόσιο και ΝΔ…..Προαναγγελία από βουλευτή!

“Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν. Πρέπει να πούμε ότι το Δημόσιο τελείωσε, το Δημόσιο θα μειώνεται, το Δημόσιο θα είναι όσο πιο μικρό γίνεται….”, ανέφερε προκαλώντας αναστάτωση στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων σε μία εποχή που η ανεργία μαστίζει την Ελλάδα, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, η στάση του οποίου για το ζήτημα είναι γνωστή, μιας και πρόσφατα σχεδόν, είχε ταχθεί υπέρ της άρσης μονιμότητας στον Δημόσιο Τομέα.

Η δήλωση του φιλοξενήθηκε στο “Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ” και είναι η ακόλουθη:

«Τα επιδοματικά προγράμματα των δήμων δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. Είναι ένα χάπι για την αυτοδιοίκηση αλλά δεν έχει λογική, καλύτερα να διοχετεύονταν αυτοί οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Όλοι θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Γιατί; Πρώτον γιατί υπάρχουν καλύτεροι μισθοί συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα (πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα) και δεύτερον γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν δουλεύουν.

Δεν εννοώ φυσικά ότι δεν υπάρχουν και άνθρωποι στο Δημόσιο που εργάζονται περισσότερο από κάποιους άλλους δίπλα τους, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί οι άλλοι, οι διπλανοί τους δεν δουλεύουν και αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση. Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις το αφεντικό είναι από πάνω… Πρέπει να πούμε ότι το Δημόσιο τελείωσε, το Δημόσιο θα μειώνεται, το Δημόσιο θα είναι όσο πιο μικρό γίνεται.…».