“Δεν υπάρχει Δευτέρα Παρουσία της Οικονομίας”

Είναι σαφές ότι εμείς δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα, αν τα φέρουν με έναν νόμο και ένα άρθρο γιατί δεν έχουμε διαπραγματευτεί εμείς αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτό που θα συζητήσουμε είναι τα αντίμετρα όταν τα φέρουν και αν εκτιμήσουμε ότι είναι προς όφελος των πολλών, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που έδωσε στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα στο ραδιόφωνο Real FM 97.8.

Ως προς το ζήτημα του χρέους, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις πριν το πέρας των γερμανικών εκλογών, ενώ μέχρι τότε «θα ζούμε με ευχολόγια και υποσχέχεις». Ερωτώμενος για το πλεόνασμα και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, επεσήμανε ότι: «Όταν κάποιος λέει πως το πλεόνασμα δημιουργήθηκε από την πάταξη της διαφθοράς και της ρεμούλας, τότε πρέπει να μας δώσει κάποιες αποδείξεις. Στην οικονομία δεν μπορούμε να λέμε αερολογίες». Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του τόνισε ότι το πλεόνασμα βγήκε από την «υπερφορολόγηση των “κορόιδων”. Διότι δεν είναι ότι έχει ανοίξει η πίτα τόσο ώστε να έχει παταχθεί η διαφθορά. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι μικρομεσαίοι, οι οποίοι πληρώνουν παραπάνω φόρους».

Ο στόχος ήταν να νιώσει ο κόσμος την ασφυξία ή να νιώσει τη δίψα και όταν του δώσουν μετά από μήνες ένα ποτήρι νερό να είναι και ευχαριστημένος, σχολίασε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφορικά με την “τακτική” των καθυστερήσεων στη διαπραγμάτευσης, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: «Εμείς δεν πιστεύουμε στη Δευτέρα Παρουσία της Οικονομίας, ότι κάποια στιγμή αυτομάτως τα πράγματα θα πάνε καλά. Οι πολίτες θέλουν να βελτιωθεί τώρα η οικονομία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε «να πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο καθώς αυτός είναι ο εφιάλτης της χώρας» και μόνο μετά από έρευνα και διαβουλεύσεις μπορεί κανείς να λάβει μια απόφαση. «Όλα αυτά πρέπει να τα αποφασίσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Λελογισμένη χρήση της αργίας της Κυριακής. Αυτή είναι η δική μας πρόταση» κατέληξε.

Τέλος αναφορικά με τη δημοσκοπική πορεία του Ποταμιού, ανέφερε ότι «η κεντρική πλεύση του Ποταμιού δεν είναι λάθος καθώς τα παλιά κόμματα δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει συνεχώς λάθη, το γεγονός ότι μειώνει την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, δεν σημαίνει πως θα γυρίσουμε στις λύσεις του παρελθόντος. Αυτό τουλάχιστον ζητάω εγώ από τον κόσμο. Να εμπιστευτεί νέες δυνάμεις, λογικές και ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση»». Κλείνοντας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρωτιά Μακρόν, ο οποίος μακριά από τα παραδοσιακά κόμματα κατάφερε να αποτελέσει μια βιώσιμη εναλλακτική για τη Γαλλία.