“7 χρόνια τρόικα-κυβερνήσεις, μειώνουν μισθούς, διασώζουν πελατειακό κράτος”(VIDEO)

«7 χρόνια τρόικα και κυβερνήσεις μειώνουν μισθούς και διασώζουν πελατειακό κράτος» τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του ΕΚ για τη πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα.
«Συνάδελφοι σήμερα νιώθω οργή.
Για το ρόλο του ΕΚ– είμαστε ένα βήμα ασύνδετων μονολόγων ή ο φορέας της δημοκρατικής νομιμοποίησης; Και γιατί αποδεχόμαστε την περιθωριοποίηση;
Για το ρόλο των θεσμών: Δεν κλείνει η αξιολόγηση και οδηγείται σε κατάρρευση η ήδη βαθιά νοσούσα ελληνική οικονομία. Αλλά και αφού κλείσει, όπως έκλεισαν θετικά και οι 14 προηγούμενες, η Ελλάδα δεν βγαίνει από το δημοσιονομικό τέλμα και την αναπτυξιακή υστέρηση.

Για τον εύκολο καταδικαστικό λόγο της ελληνικής κυβέρνησης καθώς για όλα φταίνε κάποιοι ξένοι, κάποιοι συνωμότες που ο μόνος στόχος τους είναι να ρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση Tσίπρα και καμία ευθύνη δεν πέφτει στις πλάτες μας, ούτε το ότι δεν υλοποιούμε αυτά που ψηφίζουμε στη Βουλή.
Μήπως επιτέλους πρέπει να παραδεχτούμε πώς 7 χρόνια θεσμοί και ελληνικές κυβερνήσεις ανταλλάσσουν μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικού κράτους με αμνηστία για το βαθύ πελατειακό κράτος δηλ. την οργανωμένη διαφθορά και τη στρεβλή ανάπτυξη;
Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε ήδη κλείσει, το Κοινοβούλιο να έχει αναλάβει τον δημοκρατικό του ρόλο και το ελληνικό πρόγραμμα να μην έχει γίνει παιχνίδι για τις γερμανικές εκλογές».

Του Μίλτου Κύρκου, Ευρωβουλευτής “Ποτάμι”