Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: καταδικάζει την δικαστική δίωξη κατά Λαφαζάνη για πλειστηριασμούς

ιονίων

Έκδοση ψηφίσματος περί συμπαράστασης και στήριξης κ. Λαφαζάνη.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Κατόπιν διαλογικής συζήτησης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, λαμβάνοντας υπόψη του και την αριθμ. 150-17/2018 ομόφωνη απόφαση του, την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος: “Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με το θέμα των πλειστηριασμών και με δύο ομόφωνες αποφάσεις του (27.11.2016 και 20.01.2018) έχει ζητήσει την θέσπιση μέτρων απόλυτης προστασίας (μεταξύ αυτών και του ακατάσχετου) της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 300.000 €, τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου για το θέμα, την ορθολογική διαχείριση συνολικά του ζητήματος των δανείων καθώς και του πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ειδικότερα όταν αφορούν ανθρώπους με μικρά εισοδήματα, ανέργους, βαριά ασθενείς ή ανάπηρους και εν γένει για όσους μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ότι έχουν πληγεί από την κρίση των τελευταίων χρόνων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων έχει επίσης καταδικάσει τη χρήση μέτρων καταστολής και δίωξης σε βάρος όλων όσων κινητοποιούνται κατά των πλειστηριασμών. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε βάρος προσώπων που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων είναι πλήρως αντίθετο με τη διαδικασία δίωξης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στα πλαίσια των αγώνων που έκανε για του πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας και ζητάει την παύση δίωξής του, καθώς και όσων άλλων διώκονται”.

Το Ψήφισμα που κατέθεσε το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ και το οποίο το καταψήφισαν διότι όπως τόνισε ο Στέφανος Σαμοίλης στην ομιλία του, στο ψήφισμα υπάρχει το εδάφιο που αναφέρεται στις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού της Σ. Κοντονή, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων καταδικάζει την παραπομπή σε δίκες του πρώην Γραμματέα της ΛΑ.Ε. Π. Λαφαζάνη και όποιων ακόμη κατηγορούνται επειδή αντιτάχθηκαν και συνεχίζουν να παλεύουν εναντίον των πλειστηριασμών σπιτιών φτωχών ανθρώπων για χρέη, για τα οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη, αλλά δημιουργήθηκαν από τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων των κυβερνήσεων που τα υπόγραψαν, τα υπηρέτησαν και συνεχίζουν να τα υπηρετούν μέχρι σήμερα.

Η μήνυση εναντίον του, και μάλιστα από ξένο Fund, και η «διευκόλυνση» της δίωξης με «ιδιώνυμο» αδίκημα που ψήφισε δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό της Στ. Κοντονή, αποτελεί πρόκληση στο «κοινό περί δικαίου αίσθημα», και πρέπει να σταματήσει τώρα, όπως και οι άλλες διώξεις που ακολουθούν.

ΚΕΡΚΥΡΑ 15-11-2019


Πηγή