«Οι προκλητικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για το ΕΣΥ, αποδεικνύουν ότι δεν το πιστεύουν και δεν θέλουν να το στηρίξουν»

Στο Αιγάλεω περιόδευσε το απόγευμα της Πέμπτης (08/06) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε δηλώσεις του στη συνέχεια σημείωσε:

«Σήμερα συνεχίστηκαν οι προκλητικές δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αποδεικνύοντας ότι δεν το πιστεύουν και δεν θέλουν να το στηρίξουν.

Σήμερα, όμως, είχαμε και μια άλλη εξέλιξη. Με νεότερα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα χειροτέρεψε τη θέση της ως προς τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Ήμασταν τρίτοι από το τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας ξεπερνούσαν η Βουλγαρία και η Λιθουανίαενώ πλέον μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία.

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα όσα λέει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες: Άμεσα ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να υπάρχουν υπηρεσίες για όλους τους πολίτες και κυρίως τους πιο ευάλωτους Έλληνες.

Γι’ αυτό, λοιπόν, προτείνουμε:

-Αναβαθμισμένο πλαίσιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

-Κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλη την Ελλάδα

-Μισθοί στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

-Μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και ένταξη όλων στα βαρέα και ανθυγιεινά

Αυτό είναι ένα πακέτο προτάσεων, που κάνει το ΕΣΥ σύγχρονο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, στηρίζοντας όλους τους Έλληνες πολίτες».

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές εξελίξειςο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής απάντησε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Το ΠΑΣΟΚ ζητά στις 25 Ιουνίου από τον ελληνικό λαό να αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια που κάνει για να είμαστε η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα αντιπολιτευτεί με επάρκεια και αξιοπιστία τη Νέα Δημοκρατία. Το πρόγραμμά μας δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ιδίως ως προς τα τεράστια ζητήματα, που αφορούν στο κοινωνικό κράτος.

Βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα προχώρησε σε νέο εκβιασμό. Εκβιάζει τον ελληνικό λαό ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, θα του καταστρέψει τις διακοπές του Αυγούστου. Άλλο ένα ευφάνταστο επιχείρημα.

Δώστε μας τη δύναμη για να υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση, διότι αυτό, που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια είναι η Νέα Δημοκρατία να αυξάνει τις ανισότητες, να υπονομεύει το κοινωνικό κράτος, να έχουμε εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς όπως του κ. Πάτση, να έχουμε υποκλοπές και παρόλα αυτά στο “ταμείο” των εκλογών αντί η δύναμή της να μειώνεται, αυξάνεται λόγω της κακής ποιότητας της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή

Leave a Reply