«Φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Στη Σητεία περιοδεύει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και το μεσημέρι επισκέφθηκε τη Μονή Τοπλού.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Το ΠΑΣΟΚ έναν στόχο έχει για τη φορολογική του πολιτική: Να μειώσει το βάρος στη μεσαία τάξη, στον εργαζόμενο και τον φτωχότερο Έλληνα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που λέει ότι μείωσε τους συντελεστές,  πρέπει να πει όλη την αλήθεια. 5 δισεκατομμύρια παραπάνω έμμεσους φόρους –ΦΠΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης – έχει εισπράξει τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ακρίβεια, η φτωχοποίηση και η πίεση της μεσαίας τάξης είναι αυτή που αποδίδει, κ. Μητσοτάκη, και όχι το δίκαιο φορολογικό σύστημα, που απλά δεν έχετε. Έχετε ένα φορολογικό σύστημα το οποίο δίνει πάρα πολλά στους ολιγάρχες και πολύ λιγότερα απ’ όσα αξίζει η μεσαία τάξη και οι ευάλωτοι Έλληνες. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα δίκαιο φορολογικό που προτεραιότητα έχει:

-Πρώτον, να υπάρχει διαφορά μεταξύ του συντελεστή φορολόγησης μιας οικογένειας με δύο παιδιά και μιας χωρίς παιδιά, για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό.

-Δεύτερον, είναι άδικο να είναι τόσο υψηλά ο φόρος στη μισθωτή εργασία. Προτεραιότητά μας είναι να πέσει ο φόρος στη μισθωτή εργασία μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να έχουμε λιγότερη μαύρη εργασία και καλύτερους μισθούς για τους Έλληνες πολίτες.

Και βέβαια λέμε ότι θα φορολογήσουμε τα μερίσματα. Για να καταλάβετε πόσο περιφρονεί τη λογική της ελληνικής κοινωνίας η Νέα Δημοκρατία, η διαφορά για κάποιον που παίρνει ατομικό μέρισμα –δεν μιλώ για τα κέρδη – 70.000 ευρώ είναι μόλις 1.000 ευρώ στην ατομική περίπτωση.

Δεύτερο θέμα, είναι οι γονικές παροχές. 800.000 ευρώ – 400.000 ανά γονιό – είναι το όριο που προτείνουμε εμείς και αφορά πραγματικά τη μεσαία τάξη. Και όχι έως 4,8 εκατομμύρια που σίγουρα δεν αφορά τη μεσαία τάξη, αλλά αφορά ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Έχουμε όλοι χρέος πριν την κάλπη, στις 25 Ιουνίου, να πούμε την απόλυτη αλήθεια, χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς φόβο, διότι αυτά που λέμε, θα είναι και η πυξίδα του μέλλοντος της χώρας.

Θεωρώ ότι το μοντέλο ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας δεν επενδύει στην εξωστρέφεια. Επενδύσει στον αφελληνισμό μέσω του real estate. Γι’ αυτό ζητώ από κάθε πολίτη, κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, για φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες».


Πηγή

Leave a Reply