Ο λαός ξαναγεννά τον πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και όχι τον χορηγό της, τον κ. Τσίπρα

Στη Θεσσαλονίκη μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (15/05) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και απάντησε στις τελευταίες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν έχει τίποτα να συζητήσει μετεκλογικά με το Κίνημα.

«Θέλω να σας εκμυστηρευτώ ότι κοντεύω να σκάσω από τη στενοχώρια μου μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν έχει να πει τίποτα με το ΠΑΣΟΚ. Κύριε Μητσοτάκη, εγώ και όλοι οι προοδευτικοί πολίτες πράγματι δεν έχουμε να πούμε τίποτα με το παρακράτος των υποκλοπών. Με τον αρχηγό των «Πάτσηδων», που κερδοσκοπούσαν πάνω στους κόπους του λαού. (σημ. απάντηση σε σύνθημα)Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Γι’ αυτό ξαναγεννά τον πραγματικό της αντίπαλο και όχι τον χορηγό της τον κ. Τσίπρα. Τι έχουμε να πούμε με τον πρωταθλητή των απευθείας αναθέσεων, του στρατού των μετακλητών και της εκτεταμένης  διαφθοράς; Τον πρωταθλητή των ανισοτήτων, τον πρωταθλητή του αφελληνισμού της ελληνικής οικονομίας; Τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ποιος έχει προσωπική εμμονή. Προσπαθεί να σας πείσει ότι παρασύρω το ΠΑΣΟΚ σε ένα τυφλό μέτωπο κατά της Νέας Δημοκρατίας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μέσα του φωλιάζει ο φόβος και η αγωνία ότι αυτό που γεννιέται, το νέο, θα είναι ο πραγματικός αντίπαλος. Είναι η δημοκρατική παράταξη της σοβαρής αντιπολίτευσης, του προγράμματος, της προοπτικής. Και όχι οι φθηνοί λαϊκισμοί του κ. Τσίπρα. Ξέρει πολύ καλά μέσα του ότι, αν δεν υπήρχε Τσίπρας, η κυβέρνησή του θα ήταν ήδη παρελθόν στη συνείδηση του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και αποδόμησε τη μομφή των κυβερνητικών στελεχών ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στερείται μεταρρυθμιστικού και εκσυγχρονιστικού προφίλ.

«Θα ήθελε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, ένα υποταγμένο ΠΑΣΟΚ, και όχι το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Όμως, οι 270.000 δημοκρατικοί πολίτες του έχουν στείλει το μήνυμα εδώ και ενάμιση χρόνο. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός γιατί έχει βαθιά ιστορική και κοινωνική ρίζα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης –λέει- ότι δεν έχει να πει κάτι μαζί μας γιατί είμαστε κρατιστές και δεν ανήκουμε στον προοδευτικό εκσυγχρονισμό, υπονοώντας ότι τον εκπροσωπεί ο ίδιος. Ο άνθρωπος, που αν βάλουμε σε μια γραμμή τα ρουσφέτια, που έχει κάνει ο ίδιος και η οικογένειά του, θα ξεπεράσουν σε μήκος το Σινικό Τείχος» επισήμανε.

Σχολίασε δηκτικά τις επικλήσεις του Αλέξη Τσίπρα στον ιστορικό Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ: «Δεν πάνε μαζί ο Ανδρέας Παπανδρέου και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ με τις επικίνδυνες θεωρίες τους για “Πρέσπες του Αιγαίου”. Δεν πάνε μαζί ο Ανδρέας Παπανδρέου και το πατριωτικό λαογέννητο κίνημα μας με τις επικίνδυνες θεωρίες τους για θάλασσα χωρίς σύνορα»  .

«Έχει θράσος να μας κάνει μαθήματα πως θα πέσει η Νέα Δημοκρατία, ποιος; Ο μεγάλος χορηγός της. Που κάθε εβδομάδα θα πουν και κάτι για να δώσουν πεδίο στον κ. Μητσοτάκη. Τη μία τα τοπικά νομίσματα, την άλλη ο φράχτης στον Έβρο. Ναι, έχουμε μέτωπο με όλους αυτούς, γιατί πολύ απλά έχουμε μέτωπο με τον αυταρχισμό και την αθλιότητα στον δημόσιο διάλογο. Έχουμε μέτωπο απέναντι στις οργανωμένες συμμορίες του διαδικτύου. Έχουμε μέτωπο απέναντι σε αυτούς που για την καρέκλα – την εξουσία- είναι ικανοί να πουν το ίδιο και το αντίθετο και να θυσιάσουν το δημόσιο συμφέρον του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Είναι προοδευτικές δυνάμεις ο Αντώναρος και τα “ορφανά” του Καμμένου, που γέμισαν τα ψηφοδέλτιά του; Ή μήπως είναι προοδευτικό μέτωπο το ψηφιακό παρακράτος, που διοικεί η Κουμουνδούρου και επιτίθεται σε πολιτικούς αντιπάλους, κατηγορώντας τους τη μία ότι είναι ‘’πιασμένοι’’ και την άλλη ‘’εκβιαζόμενοι’’; Είναι αρχηγός ενός ψηφιακού παρακράτους, που στοχοποίησε μια νέα γυναίκα, που κατήγγειλε την κακοποίησή της. Αν αυτό είναι αριστερά, τότε ο κ. Τσίπρας ζει στη Λατινική Αμερική».

«Απευθύνομαι σε κάθε δημοκράτη, σε κάθε προοδευτικό που πιστεύει βαθιά στο κράτος δικαίου, στο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην κοινωνική δικαιοσύνη. Ελάτε όλοι μαζί να ξανακάνουμε το σπίτι μας ισχυρό. Γιατί αυτό το σπίτι είναι αυτό που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και επανίδρυσε το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι το σπίτι της Δημοκρατίας. Είναι το σπίτι της αξιοπρέπειας. Είναι το σπίτι της ελπίδας. Είναι το σπίτι της προοπτικής»  κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, σημειώνοντας: «Ο ένας υπόσχεται πράγματα, που ξέρει ότι δεν γίνονται και ο άλλος κρύβει αυτά, που πρόκειται να γίνουν. Πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη και τις “καλές” στατιστικές.  Στην πραγματικότητα έχουμε αρκετές πρωτιές αλλά από το τέλος και αφορούν στο πραγματικό βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Περισσότεροι από δυόμισι εκατομμύρια  Ελληνίδες και Έλληνες απειλούνται σήμερα με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Επαίρονται ότι μείωσαν τους φόρους, αλλά οι φόροι που πλήρωσαν οι πολίτες το 2022 ήταν 5 δισ. ευρώ παραπάνω από τους στόχους.  Αν αυτό δεν είναι υπερφορολόγηση, τι είναι;  Το μεγαλύτερο μέρος προήλθε από τους φόρους κατανάλωσης -τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους- που “γδέρνουν” τους αδύναμους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους,  τους συνταξιούχους και τα μεσαία στρώματα.  Λένε ότι αύξησαν τον κατώτατο μισθό κατά 20% και αμφισβητούν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τη μείωση των πραγματικών μισθών κατά 7,4%.   Η ανεργία μειώνεται, με δουλειές όμως μερικής απασχόλησης και μισθούς 400 ευρώ».  

 «Αν σε κάτι συμφωνούν ο κ. Ερντογάν και ο κ. Κιλιτσντάρογλου είναι στη συνεχή αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης την επαύριο του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

 «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η Τουρκία, ας είμαστε ειλικρινείς. Θέλουμε μια σταθερή γειτονική χώρα. Όμως, χρειαζόμαστε και μια ενιαία ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Μια πολιτική που θα βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Και όχι μια πολιτική που χαϊδεύει την Τουρκία κάνοντας τη να νιώθει ανεξέλεγκτη και αδέσμευτη. Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει στην Τουρκία, η Ευρώπη έχει χρέος να σταματήσει να της στέλνει έστω και μια σφαίρα, όσο συνεχίζει την πολιτική παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτόνων της» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας για το εμπάργκο όπλων.


Πηγή

Leave a Reply