«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε κριτική στην αλαζονεία των στελεχών του, κλίνοντας την προσωπική αντωνυμία “Εγώ” σε όλες τις πτώσεις»

O Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

Αναφέρθηκε στην χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δελτίο του ALPHA σημειώνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε χθες μία συνέντευξη όπου έκανε μία κριτική στην αλαζονεία κάποιων στελεχών του, κλίνοντας την προσωπική αντωνυμία “Εγώ” σε όλες τις πτώσεις. Τόσα “Εγώ” δεν έχω ξανακούσει. Πρέπει να περάσουμε σε μία άλλη κουλτούρα άσκησης της πολιτικής. Η κριτική γίνεται στον ίδιο και στο σύστημα εξουσίας του. Δεν έχω καταλάβει ποιο μήνυμα έχει πάρει».

Όσον αφορά στη σημαντική αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Παναγιώτης Δουδωνής επισήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τις δυνάμεις του κατά 220.000 ψηφοφόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 600.000 ψηφοφόρους και η Νέα Δημοκρατία πήρε περίπου 150.000 παραπάνω. Άρα το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που αύξησε τις ψήφους του σε απόλυτο αριθμό, περισσότερο από τους υπόλοιπους, σε αυτές τις εκλογές. Ο κόσμος μας έχει περάσει δύσκολα. Από το 2012 μέχρι σήμερα,11 χρόνια, ήμασταν σε μονοψήφια νούμερα. Και μάλιστα, από το 2010 είχαμε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να μας επιτίθενται. Προσπάθησαν να μας συμπιέσουν. Αυτή ήταν η στρατηγική τους και πριν από αυτές τις εκλογές».

Κληθείς να σχολιάσει γιατί το ΠΑΣΟΚ απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση, ο Γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας στην αρχή μίλησε για προοδευτική διακυβέρνηση και δεν απέκλεισε τον κ. Βαρουφάκη μέχρι να βγει εκείνος και να πει για τις «Δήμητρες». Βαρουφάκης χωρίς «Δήμητρες» είναι σαν τυρόπιτα χωρίς τυρί. Είναι βασική αρχή του προγράμματός του. Έπρεπε να το γνωρίζει αυτό ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν άσκησε ούτε αυτοκριτική για την επιλογή του στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη ως υπουργού οικονομικών. Μετά άρχισε να μιλάει για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» και μετά για «κυβέρνηση ανοχής». Ο κόσμος φοβήθηκε με αυτά που λέγατε. Αντί να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μία αυτοκριτική, μετά τις εκλογές, όπως είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς, βγήκε την επόμενη μέρα και κατηγόρησε εμάς, το ΠΑΣΟΚ, ότι φταίγαμε εμείς».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής απάντησε και στις αιχμές του παριστάμενου στην εκπομπή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, περί διμέτωπου αγώνα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας εμφάνισε ως «χρυσή μεταγραφή» τον κ. Αντώναρο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης της χρεοκοπίας. Οι διευρύνσεις δείχνουν και την ποιότητα της στρατηγικής του κόμματος. Δεν έχετε κάνει μία ιστορική αποτίμηση, αυτό που έκανε πάντα η Αριστερά. Δεν έχετε εξηγήσει στον κόσμο τι έφταιξε και χρεοκοπήσαμε. Δεν έχετε τολμήσει να πείτε ότι ο Κώστας Καραμανλής χρεοκόπησε την Ελλάδα».

Μιλώντας για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μία ισχυρή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα, ο κ. Δουδωνής, υποστήριξε: «Το κύριο ζήτημα είναι η αντιπρόταση. Ποιος θα παρουσιάσει μία πειστική αντιπρόταση, θα ασκεί τον έλεγχο, θα στηλιτεύει και θα αναδεικνύει θέματα έναντι της κυβέρνησης. Σημασία έχει η ποιότητα του πολιτικού λόγου την επόμενη μέρα. Θα το δείξουμε και στην πράξη».


Πηγή

Leave a Reply