Ε.Α.Σ: Απευθείας αναθέσεις για φιέστες και…μετά στη διαύγεια

Μια ανορθόδοξη πρακτική με έντονη οσμή σκανδάλου αναβλύζει από τη οπλική βιομηχανία της χώρας, αφού, όπως καταγγέλουν οι συνδικαλιστές και επιβεβαιώνεται από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η διοίκηση των ΕΑΣ διοργανώνει προεκλογικού χαρακτήρα φιέστες, προβαίνει σε απευθείας αναθέσεις για τα έξοδα των εκδηλώσεων και εν συνεχεία -έτσι για να ρίξει στάχτη στα μάτια- ανεβάζει και ένα δημόσιο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με καταγγελία του “Σωματείου Εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ Υμηττού”, η οποία βρίσκεται και στα χέρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σε διαγωνισμούς που προκηρύσσονται, η διοίκηση των ΕΑΣ αναθέτει πριν εκπνεύσει ο καταληκτικός χρόνος υποβολής προσφορών, όπως προκύπτει από σχετικές αναρτήσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι συνδικαλιστές είχαν κατηγορηθεί από τη διοίκηση (προφανώς επιχείρησε να τους τραβήξει το αυτί) αλλά και από άλλους «παράγοντες» ότι κακώς εκθέτουν την εταιρία και ότι όλα είναι σύμφωνα με το νόμο. Όμως τα στοιχεία από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι αποκαλυπτικά!

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, η διοίκηση των ΕΑΣ, στα πλαίσια της έκθεσης DEFEA 2023, διοργάνωσε εταιρική εκδήλωση στον 7ο όροφο των γραφείων των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό με catering, μικροφωνικές, dj κλπ. Οι διαγωνισμοί όμως για την ανάθεση όλων όσων χρειάζονταν για την εκδήλωση αυτή αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δυο ημέρες μετά την εκδήλωση (!), δηλαδή στις 12 Μαΐου 2023 και ο χρόνος λήξης υποβολής αιτήσεων είναι στις 22 Μαΐου 2023…!
Δηλαδή η Διοίκηση των ΕΑΣ πρώτα υλοποιεί και πληρώνει και μετά για τα μάτια του κόσμου κάνει και ένα εικονικό διαγωνισμό; Τουλάχιστο αυτό εμείς καταλαβαίνουμε.
Και για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε παρακάτω τις αναρτήσεις που αντλήσαμε από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

ΨΗ1146ΨΧΗΘ-

1ΩΨΨΔ1Ξ46ΨΧΗΘ-

ΙΨΖ6ΤΝΓ46ΨΧΗΘ-ΒΩ7

Leave a Reply