Σκέρτσος: Προφανώς στην ώρα του, μπορεί να γίνει και debate μεταξύ των δύο αρχηγών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «μπάχαλο στην αριστερή πολυκατοικία», στο «παρά ένα των εκλογών»

Κριτική στις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σκέρτσος μίλησε για «μπάχαλο στην αριστερή πολυκατοικία», στο «παρά ένα των εκλογών» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις κινήσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να εμποδίσει τη συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος στις εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες του ότι είναι ένα κόμμα υπέρ της δημοκρατίας και κατά του φασισμού, είναι για άλλη μια φορά μια δημοκρατική εξαίρεση». Όσον αφορά τη διενέργεια του debate τόνισε ότι «προφανώς στην ώρα του, μπορεί να γίνει και αυτό το debate μεταξύ των δύο αρχηγών. Καταψήφισε τις ρυθμίσεις που φέραμε στη Βουλή τους τελευταίους μήνες και τις βελτιώσεις που ήταν αναγκαίες εντός των συνταγματικών ορίων. Και χθες που εξέπνεε η σχετική προθεσμία δεν κατέθεσε το υπόμνημα που ήταν αναγκαίο ώστε το κόμμα Κασιδιάρη να κριθεί από τον Άρειο Πάγο για το κατά πόσο μπορεί ή όχι να συμμετάσχει στις εκλογές. Δεν μιλάμε για ένα πολιτικό κόμμα, μιλάμε για μια εγκληματική οργάνωση», τόνισε και συνέχισε: 

«Έχουμε φτάσει στο παρά ένα των εκλογών και αυτό το οποίο βλέπουμε είναι κυριολεκτικά ένα μπάχαλο στην αριστερή πολυκατοικία όπου τη μια μέρα μας μιλάνε για κυβέρνηση ανοχής, την άλλη μέρα μας κυβερνούν, μας μιλάνε για κυβέρνηση ηττημένων την άλλη μέρα για κυβερνήσεις νικητών με Δήμητρα, χωρίς Δήμητρα, με τράπεζες ανοιχτές, με τράπεζες κλειστές, με παράλληλα νομίσματα.

Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρεται, προσπαθούν να την προβάλουν και στην Ελλάδα. Το μαύρο στις διαφημίσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα σχηματισμού μίας κυβέρνησης ηττημένων, ο κ. Σκέρτσος είπε: «Αυτό το οποίο βλέπουμε είναι πραγματικά τρομακτικό και μας πάει πάρα πολλά βήματα πίσω πίσω στο 2015, σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα από εκείνο το καταστροφικό καλοκαίρι».

Και πρόσθεσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ «λειτουργούν σαν να μην έχουν μάθει τίποτα, σαν να μην έχουν κυβέρνηση, σαν να μην αποτελούν μία πολιτική δύναμη ευθύνης. Εμείς λέμε ότι είμαστε μία δύναμη ευθύνης. Νομίζω ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διδαχτεί τίποτα».

Για το debate είπε: «Είμαστε υπέρ της σύγκρισης, δεν είμαστε υπέρ της σύγκρουσης που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς στην ώρα του, μπορεί να γίνει και αυτό το debate μεταξύ των δύο αρχηγών».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply