«Ο κ. Τσίπρας έχοντας την αλαζονεία της εξουσίας θέλει να επιβάλλει τα δικά του διλήμματα κόντρα στη λογική της απλής αναλογικής»

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Αντιπροέδρου της Βουλής στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και την εκπομπή «GPS»

Αναφορικά με την καταγγελία για τον κ. Γεωργούλη: Η καταγγελία εις βάρος του κ. Γεωργούλη από την κα Χρονοπούλου έγινε το 2020. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε μια συγκεκριμένη άποψη για αυτό – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων τύπου Ζωής Στεφανίδη, δηλαδή εκτός ενός συγκεκριμένου κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ, στελεχών που αναρτούν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα από το Μακελειό. Ο καθένας πρέπει να αξιολογήσει αυτές τις συμπεριφορές. Όταν υπάρχει καταγγελία για μια κακοποιητική συμπεριφορά, από οποιοδήποτε κόμμα κι αν προέρχεται ο καταγγελλόμενος,  θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία.

Δέχομαι το τεκμήριο της αθωότητας αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι αν κάποιος είναι Συριζαίος και όμορφος δεν μπορεί να είναι κακοποιητικός. Αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πραγματικά να απομακρυνθεί από τέτοιες απόψεις, θα έθετε την κα Στεφανίδη εκτός ψηφοδελτίων. Αλλά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανωμένες ομάδες που πιστεύουν τα ίδια με την κα Στεφανίδη. Με χαροποιεί που η κόρη της, Κατερίνα Στεφανίδη, διαφοροποιήθηκε και λυπάμαι που της επιτέθηκαν για δηλώσεις της μητέρας της, δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη για τα λεγόμενα κάποιου.

Επίσης, υπάρχει ένα ζήτημα που αφορά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι «είναι πάντα με το θύμα».  Υποστηρίζουν ότι το 2022, όταν ακούστηκαν οι φήμες για το θέμα, κατ’ εντολή του ίδιου ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε τον κ. Γεωργούλη και ο ΣΥΡΙΖΑ έψαξε την υπόθεση. Γιατί δεν ζήτησαν από τον κ. Γεωργούλη να βγει εκτός κάδρου μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση; Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε δώσει την ίδια ξεκάθαρη απάντηση στα ερωτήματα που αυτός έθετε για αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Είναι αδιαπραγμάτευτη η ενιαία στάση απέναντι στα φαινόμενα κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Αναφορικά με την κυβέρνηση ηττημένων: Σήμερα το πρωί το ΜΕΡΑ25 δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρνητικό στις συνεργασίες, έχει θέσει κάποιες προϋποθέσεις (δεν συνεργαζόμαστε με το ΜΕΡΑ25) που θα αλλάξουν τη χώρα. Είμαστε ξεκάθαροι απέναντι σε αυτούς που θα μας ψηφίσουν και δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας. Έχει αναδειχθεί μια αντίθεση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ: η λογική της απλής αναλογικής είναι να κάνεις κυβέρνηση εφόσον έχεις  ένα ποσοστό 46% ή 47%, αλλά ο κ. Τσίπρας έχοντας την αλαζονεία της εξουσίας θέλει να επιβάλλει τα δικά του διλήμματα κόντρα στη λογική της απλής αναλογικής. Έρχεται το ίδιο του το κόμμα και τον διαψεύδει, του θυμίζει ότι εφόσον ψήφισε την απλή αναλογική μπορεί να κάνει κυβέρνηση ακόμα και αν δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Ας τα βρουν πρώτα μεταξύ τους. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι αν θέλει να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ίδιος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός. Ας κάνει τις επιλογές του. 


Πηγή

Leave a Reply