«Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ψεύδονται και κινδυνολογούν, γιατί δεν έχουν μια θετική πρόταση για τον ελληνικό λαό»

Στο μεσημεριανό δελτίο του STAR μίλησε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ερωτηθείς για τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Σπυρόπουλος σχολίασε: «Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα αποφασιστεί από τον Πρόεδρο και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Δεν θέλω να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο πάνω σε αυτό».

Απαντώντας σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με ανοχή από το ΜέΡΑ25 ή το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικό εταίρο, ο Γραμματέας της ΚΠΕ είπε: «Ακούγονται πολλά ψέματα και πολλά fake news, ιδιαίτερα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους – και πολλές φορές – ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συζητήσουμε σχηματισμό κυβέρνησης με τον κ. Βαρουφάκη, τον άνθρωπο που ακόμη και σήμερα μιλάει για άλλα νομίσματα. Εμείς δώσαμε τη μάχη να κρατηθεί η χώρα εντός ευρώ και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης εκείνα τα δύσκολα χρόνια, αλλά ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ψεύδονται και κινδυνολογούν, γιατί δεν έχουν μια θετική πρόταση για τον ελληνικό λαό.
Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φτιάξει κάποιο σενάριο συνεργασίας. Εμείς δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση και δεν θα δώσουμε ψήφο ανοχής, ούτε θα συζητήσουμε για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής. Εμείς έχουμε μια θετική πρόταση απέναντι στον ελληνικό λαό και γι’ αυτό τον λόγο ζητάμε την ενίσχυση και τη στήριξη του ελληνικού λαού πάνω σε αυτή την πρόταση μας. Ποια είναι αυτή; Εμείς μιλάμε για κοινωνικό κράτος, μιλάμε για την υγεία που πρέπει να ενισχυθεί και δεν το έκανε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας μόνο το 2% του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ εμείς ζητάμε 8-10%. Μιλάμε για το ιδιωτικό χρέος και την ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος, όπως και την προστασία της πρώτης κατοικίας, πράγμα που δεν έκανε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Μιλάμε για την κοινωνική κατοικία που αφορά χιλιάδες ανθρώπους ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα τη νέα γενιά του τόπου».

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση όταν εκ προοιμίου το ΠΑΣΟΚ αποκλείει πρόσωπα και ποιες άλλες προτεραιότητες θέτει το κίνημα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος απάντησε: «Εμείς βάζουμε πρώτα απ’ όλα την ενίσχυση των ποσοστών μας. Εάν μας δώσει τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός, με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, δηλαδή μας επιβραβεύσει για αυτό το οποίο του θέτουμε ως πρόταση, θα καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Δεύτερο βήμα: Θα συζητήσουμε με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, έτσι ώστε να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα που θα έχει αυτή η κυβέρνηση την επόμενη τετραετία. Εμείς δεν πάμε στα τυφλά, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο που δεν είχαν καμία προγραμματική σύγκλιση. Δεν πάμε στα τυφλά, όπως κινήθηκε και ο κ. Μητσοτάκης, που ναι μεν ήταν μια μονοκομματική κυβέρνηση, αλλά στην ουσία είδαμε και πως διαχειρίστηκε τις πολλαπλές κρίσης αλλά και πώς λειτούργησε το Μέγαρο Μαξίμου σε όλη αυτή την τετραετία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι υποκλοπές και η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου και όλα αυτά τα οποία βιώσαμε. Εμείς λοιπόν πάνω σε αυτό θα συζητήσουμε. Και από εκεί και πέρα, στο τέλος, θα συζητήσουμε, δεν θα επιβάλλουμε εμείς, τα πρόσωπα τα οποία μπορεί να είναι στη θέση του πρωθυπουργού, στις θέσεις των κορυφαίων υπουργών».


Πηγή

Leave a Reply