«Ακόμα μια κυβερνητική θητεία, πήγε χαμένη για τα αδέσποτα ζώα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Πολλά τα λόγια στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, λίγα τα έργα στις προηγούμενες 364 ημέρες. 

Τον στόχο “κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα κακοποιημένο”, ανήρτησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Τον ίδιο στόχο,  “κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα κακοποιημένο”, αναρτούσε και το 2021. Μόνο που μεσολάβησαν χρόνια δικής του διακυβέρνησης και ο στόχος απέχει κατά εκατομμύρια αδέσποτα μακριά από την πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή, καταπατώντας κάθε ίχνος θεσμικού σεβασμού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Πέτσας, δεν σταματά να διαφημίζει τα χρήματα (του Ελληνικού Λαού χρήματα) που κατανέμει ως Υπουργός, σε μια προεκλογική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου βάζει πάνω – πάνω το Εθνόσημο της πατρίδας μας, το λογότυπο του Υπουργείου, και από κάτω (κάτω από το επίσημο Εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας, που τίθεται π.χ. στα δημόσια έγγραφα) αυτοδιαφημίζεται ως «ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Βουλευτής Ν.Δ.» τάδε εκλογικής περιφέρειας… Τα σχόλια περιττεύουν. 

Ακόμα μία κυβερνητική θητεία πήγε χαμένη, για τους μικρούς μας φίλους.

Ο Νόμος της Ν.Δ. για τα ζώα συντροφιάς, δεσποζόμενα και αδέσποτα, αποδείχθηκε “μια τρύπα στο νερό”. Από το Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τώρα, αφενός μεν η αδράνεια στην έκδοση των αναγκαίων εφαρμοστικών αποφάσεων (έχουν εκδοθεί μόνο τρεις από τις δεκαέξι), αφετέρου οι διαδοχικές νομοθετικές τροποποιήσεις και ιδίως παρατάσεις, έχουν ουσιαστικά παραπέμψει “στις καλένδες” την εφαρμογή των πιο σημαντικών ρυθμίσεων, που πομπωδώς παρουσιάστηκαν ως καινοτομική μεταρρύθμιση υπέρ των ζώων, αλλά στην πλειοψηφία τους παραμένουν στα χαρτιά.

Είχαμε από την αρχή αντιταχθεί στη μεταφορά της αρμοδιότητας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ένα παντελώς άσχετο Υπουργείο, το Εσωτερικών, απλά για να προστεθεί ακόμα μια Γραμματεία, δηλαδή να διοριστούν μερικοί ακόμα κομματικά ημέτεροι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και στο νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα ψηφιστεί τη Μ. Εβδομάδα, πάλι, για πολλοστή φορά, προσπαθούν κακήν – κακώς να διορθώσουν τον δικό τους Νόμο του 2021 (είχαν ξεχάσει σε βασικές διατάξεις τους σκύλους θεραπείας).

Δεν επιχαίρουμε που ο χρόνος δικαίωσε την κριτική μας. Γιατί όσο παραμένουν γύρω μας αδέσποτα ζώα, ο δικός μας θεσμικός αγώνας συνεχίζεται. Στεκόμαστε στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αιρετών και εργαζομένων, που στην, πλειοψηφία τους, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους υπό αντίξοες -λειτουργικές και θεσμικές- συνθήκες. Προχωράμε μαζί με την κοινωνία των πολιτών, που αγαπά αληθινά και νοιάζεται για τα παραμελημένα αδέσποτα ζώα, επιδεικνύοντας αξιέπαινες πρωτοβουλίες. Με σεβασμό, υπευθυνότητα, αξιοπιστία, ρεαλιστικές σύγχρονες προτάσεις, ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, για τα θλιμμένα μάτια που υποφέρουν δίπλα μας».


Πηγή

Leave a Reply