Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνομιλεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΡΑΕ και της ΕΥΔΑΠ

Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης και ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, πραγματοποίησαν συναντήσεις στη Βουλή με εκπροσώπους των εργαζομένων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης A.E. (ΕΥΔΑΠ) με αφορμή το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) που μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας & Υδάτων (ΡΑΑΕΥ). 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων, Ευθυμία Ανεμοδουρά και ο Αντιπρόεδρος,  Γιώργος Θάνος επεσήμαναν εξ’ αρχής ότι δεν τους δόθηκε από την Κυβέρνηση η ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου αυτού παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νομοθέτημα που θα σφραγίσει την πορεία της Αρχής τις επόμενες δεκαετίες φέρνοντας και την πλήρη αποδυνάμωσή της. 

Επιπλέον, διατύπωσαν την αντίθεσή τους για το εν λόγω νομοσχέδιο, καθώς δεν προβλέπεται καμία πρόνοια για την στελεχιακή ενίσχυση της ΡΑΕ παρά τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της, ενώ βάλλεται η λειτουργική ανεξαρτησία του υφιστάμενου προσωπικού. 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ και συγκεκριμένα το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στον τομέα της Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Ραντίτσας, ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, Κώστας Λυμπέρης, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου ΕΥΔΑΠ, Ηλίας Κορλός και ο Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Δήμτσας εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, που θα οδηγήσει σε βέβαιη σημαντική αύξηση του κόστους του νερού, και ζήτησαν την απόσυρσή του. Ταυτόχρονα, υπενθύμισαν ότι με νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2022 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επανέφερε τους δύο βασικούς φορείς ύδρευσης της Ελλάδας, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, στο Υπερταμείο. 

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Γιώργος Μουλκιώτης, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των εργαζομένων τόσο στη ΡΑΕ όσο και στην ΕΥΔΑΠ ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε το εν λόγω νομοσχέδιο και υπερψήφισε την πρόταση για την αντισυνταγματικότητά του. 

Τέλος, επεσήμαναν ότι στέκονται αρωγοί στα αιτήματα των εργαζομένων για την στελεχιακή ενδυνάμωση των οργανισμών, ενώ κατήγγειλαν για άλλη μια φορά τις μεθοδεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για την εμπορευματοποίηση του νερού. 


Πηγή

Leave a Reply