«Ο λαός δεν αντέχει άλλο, στέλνει δυνατό μήνυμα» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1,με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, η Λαρισαία Βουλευτής τόνισε ότι «υπάρχει ένα πραγματικό γεγονός, μια αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ μεικτά, δηλαδή στα 667 ευρώ καθαρά, αύξηση της τάξης του 9,4 % στα μεικτά. Ταυτόχρονα, με απλά λόγια, συντρέχουν τα εξής γεγονότα. Η αύξηση στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης ανέρχεται στο 15%.Η ΓΣΕΕ είχε ζητήσει κατώτατο μισθό στα 826 ευρώ, δηλαδή αύξηση 16%. Παράλληλα, οι Έλληνες έχουν 47% κατά μέσο όρο του μισθού των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται, επίσης, μείωση κατά 20 μονάδες του κατά κεφαλήν ΑΕΠ την τελευταία μόλις δεκαετία. Δεδομένων αυτών των τεσσάρων γεγονότων, ο κατώτατος μισθός, όπως ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, είναι απλώς κατώτατος των περιστάσεων. Δεν μπορεί να συνεισφέρει κάτι, δεν μπορεί να δώσει ανάσα στους ανθρώπους».

Στο ερώτημα για τις δημοσκοπήσεις, η Ευαγγελία Λιακούλη ανέφερε πως «οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα ράπισμα στο σύνολο του πολιτικού συστήματος. Είναι σαν να σου δίνει κάποιος μια σφαλιάρα και εσύ να λες “φταίει εκείνος που εγώ τον αγανάκτησα”. Είναι σαν να έρχεται ο λαός και να λέει “δεν μου αρέσεις πια”. Και δεν το λέει μόνο στην Κυβέρνηση, αλλά σε όλο το πολιτικό σύστημα».

«Χρειάζεται μια πορεία νέου πλου, που πρέπει να γίνει με ανάπλου, πρέπει να γίνει κόντρα στο ρεύμα» υπογράμμισε η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, επισημαίνοντας πως «είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε στα μεγάλα και τα σοβαρά, να αφήσουμε τις παθογένειες που δήθεν όλοι επικαλούμαστε και δήθεν κανείς δεν ξέρει. Ξέρουμε και για το κομματικό Κράτος, ξέρουμε και για τα πάντα. Να πέσουν οι μάσκες, όχι άλλη υποκρισία, δεν αντέχει ο λαός μας, ούτε εμείς αντέχουμε».


Πηγή

Leave a Reply