Επικοινωνιακά τεχνάσματα σε μία κοινωνία που πενθεί – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ανακοίνωση Τομέα Υποδομών & Δικτύων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Στις 20/02/23 η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω του (πρώην πλέον) Υπουργού Μεταφορών δήλωνε ανερυθρίαστα ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ότι “ …διασφαλίζουμε την ασφάλεια…» στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα των δυο αμαξοστοιχιών ο Πρωθυπουργός σπεύδοντας να προκαταλάβει το πόρισμα της έρευνας έκανε λόγο για «…κυρίως τραγικό ανθρώπινο λάθος…».

Προχθές  ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε, (πέντε ημέρες μετά το δυστύχημα) να ζητήσει «…συγγνώμη εκ μέρους όσων κυβέρνησαν αυτή τη χώρα…».

Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε  μπροστά σε μια καθαρά επικοινωνιακή προσπάθεια του πρωθυπουργικού επιτελείου, αφενός να καταφύγει σε πολιτικούς συμψηφισμούς, αφετέρου να κατευνάσει την όλο και αυξανόμενη οργή του κόσμου που αντικαθιστά το αρχικό σοκ και την θλίψη που όλοι βιώσαμε.

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος εν έτη 2023 θα έπρεπε να αποτελεί ένα ασφαλές και σύγχρονο μεταφορικό μέσο με σύγχρονες υποδομές σηματοδοσίας-τηλεδιοίκησης και  συνεχείς ελέγχους για την λειτουργία του και την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων. Αντ’ αυτού με αφορμή την τραγωδία συνειδητοποιούμε το μέγεθος της αδιαφορίας ,της ανικανότητας και της ανυπαρξίας αυτής της κυβέρνησης.

κ. Μητσοτάκη

Το «βουβό» πένθος θα βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμα στην κοιλάδα των Τεμπών και στα σπίτια όλων αυτών των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους, τους γονείς τους, τους συγγενείς τους, συνοδευόμενο από αναπάντητα «γιατί…».

Ο επικοινωνιακός κατευνασμός που επιχειρείτε ως κυβέρνηση των «αρίστων» και του  “επιτελικού κράτους” μόνο θυμό προκαλεί.

Δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε σε αυτό το χυδαίο επικοινωνιακό σιωπητήριο. Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται. Όχι όταν τα περιμένουν άδικα οι μανάδες και οι πατεράδες τους να γυρίσουν σπίτι τους.


Πηγή

Leave a Reply