Κώστας Καραμανλής: Το παρασκήνιο της απόφασης – Τι είπε με Μητσοτάκη

Ο ρόλος του Γιάννη Οικονόμου – Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Καραμανλή – Πώς θα καλυφθεί η «άδεια» θέση στην Α’ Θεσσαλονίκης

Απόλυτος αιφνιδιασμός ή το χρονικό μίας προαναγγελθείσας αποχώρησης; Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή και να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, ήταν η πολιτική είδηση της ημέρας, επισκιάζοντας ακόμη και την στρατηγικής σημασίας επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα.

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης, ωστόσο είχε προηγηθεί ένα πλούσιο παρασκήνιο, το οποίο εξελίχθηκε πλήρως το προηγούμενο βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού ήταν σε πλήρη γνώση του Μεγάρου Μαξίμου.

Τη Δευτέρα το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον Κώστα Καραμανλή, ώστε να ξεκαθαρίσει το αν θα θέσει υποψηφιότητα ή όχι. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεώρησε ότι όλη αυτή η παραφιλολογία σχετικά με τις πρωθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, δεν ήταν προς όφελος της προεκλογικής περιόδου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να κατέβει στις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ρόλο συντονιστή είχε αναλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στο τηλέφωνο, ο Κώστας Καραμανλής διευκρίνισε ότι αποχωρεί τώρα, που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ισχυρή, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είπε στον Κώστα Καραμανλή ότι επιθυμεί από εκείνον να συμμετάσχει σε μία ομιλία στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή όπου εκλεγόταν όλα αυτά τα χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε και απομένει να οριστεί το πώς και το πότε.

Όσον αφορά στην έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, η οποία μένει «άδεια» με την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καλυφθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply