Ενισχύσεις για ζωοτροφές. Αλλαγές στα κριτήρια επιλεξιμότητας

Αριθμ. 599 – ΦΕΚ Τεύχος Β 826/17.02.2023
3η τροποποίηση της υπ’ αρ. 3148/18-11-2022 απόφασης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 22 “Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”» (Β’ 5873).

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
αποφασίζουμε:

Την τροποποίηση της υπ’ αρ. 3148/18-11-2022 απόφασης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 22 “Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”» (Β’ 5873), ως κατωτέρω:

1. Στο άρθρο 6 «Κριτήρια Επιλεξιμότητας», για το υπομέτρο 1, το εδάφιο:
«• Να έχουν αναλάβει την τήρηση των σχετικών υποχρεώσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης και εφόσον το επιλέξουν τις υποχρεώσεις του «πρασινίσματος», στο πλαίσιο της υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2021, χωρίς διαπίστωση ευρημάτων, σε συνέχεια των προβλεπόμενων ελέγχων.»

αντικαθίσταται ως εξής:

«• Να έχουν αναλάβει την τήρηση των σχετικών υποχρεώσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης και εφόσον το επιλέξουν τις υποχρεώσεις του «πρασινίσματος», στο πλαίσιο της υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2021, χωρίς διαπίστωση ευρημάτων που σχετίζονται με δεσμεύσεις με περιβαλλοντική επίπτωση η οποία αφορά στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση του δικαιούχου, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ελέγχων και συγκεκριμένα επί των ευρημάτων «διατήρηση βοσκοτοπικής χρήσης σε βοσκότοπο εντός περιοχών Natura 2000», «Ασφάλεια Τροφίμων», «Τήρηση δεσμεύσεων Νιτρορύπανσης» και «Έλεγχος φυτοπροστατευτικών»».

2. Στο άρθρο 6 «Κριτήρια Επιλεξιμότητας», για το υπομέτρο 2, το εδάφιο:
«• είτε να έχουν υποβάλλει δήλωση Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) το έτος 2021 αναλαμβάνοντας την τήρηση των σχετικών υποχρεώσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης, χωρίς διαπίστωση ευρημάτων στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ελέγχων,»

αντικαθίσταται ως εξής:

«• είτε να έχουν υποβάλλει δήλωση Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) το έτος 2021 αναλαμβάνοντας την τήρηση των σχετικών υποχρεώσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης, χωρίς διαπίστωση ευρημάτων που σχετίζονται με δεσμεύσεις με περιβαλλοντική επίπτωση η οποία αφορά στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση του δικαιούχου, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ελέγχων και συγκεκριμένα επί των ευρημάτων «Ασφάλεια Τροφίμων», «Τήρηση δεσμεύσεων Νιτρορύπανσης» και «Έλεγχος φυτοπροστατευτικών»,».

3. Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αρ. 3148/18-11-2022 απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 22 “Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”» (Β’ 5873).

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως


Πηγή

Leave a Reply