«Είμαστε εδώ για να γίνουμε χρήσιμοι για το λαό, όχι για τα άλλα κόμματα» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και τους δημοσιογράφους Σεραφείμ Κοτρώτσο και Έλλη Τριανταφύλλου μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, ο κ. Μάντζος επανέλαβε ότι «παρόλο που δεν στηρίξαμε την απλή αναλογική, εμείς θα τη σεβαστούμε. Το αν η ΝΔ δεν σέβεται τον εκλογικό νόμο και το κάνει υπαρξιακό της πρόβλημα, θα πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό, για το γεγονός ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογέςΌπως και ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που θα έχει αναφορικά με τη δική του εντολή». Εκτίμησε, παράλληλα, ότι «θα πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις του ελληνικού λαού, διότι κάνουμε μία συζήτηση χωρίς τον ξενοδόχο».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε την ανάγκη «να μην παραδοθεί η χώρα σε μια συζήτηση λογιστηρίουΠρέπει να γίνει μια αποτίμηση των πολιτικών προτάσεων. Έχουμε μια Κυβέρνηση οποία θα λογοδοτήσει στο λαό για τα πεπραγμένα στην οικονομία, την κοινωνία, στους θεσμούς. Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία και αυτή πρέπει να καταθέσει το δικό της πρόγραμμα και να πείσει ότι το κυβερνητικό της παρελθόν δεν τη χαρακτηρίζεικαι σήμερα, πράγμα δύσκολο, όπως αποδεικνύει η άρνηση του κ. Τσίπρα να αναλάβει την ελάχιστη πολιτική ευθύνη για την υπόθεση του κ. Παππά».

«Το δικό μας κόμμα έχει κάνει αυτοκριτική, έχει ανανεωθεί, εκπέμπει ένα ενωτικό, αισιόδοξο, θεσμικό, μεταρρυθμιστικό μήνυμα ότι εδώ είμαστε να γίνουμε και να είμαστε χρήσιμοι για το λαό, όχι για τα άλλα κόμματα», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος, σημειώνοντας πως «αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι Κυβερνήτης ή ο κ. Τσίπρας αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑείναι δικά τους υπαρξιακά ζητήματα. Εμείς είμαστε με το λαό και θέλουμε να εκφράσουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών. Να γίνουμε η φωνή όσων δεν ακούγονται».

Αναφορικά με τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών, ο Δ. Μάντζος τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε να δομήσουμε έναν προγραμματικό διάλογο πάνω στις δικές μας προτεραιότητες και αιχμές. Το πρόγραμμά μας είναι εδώ και δύο μήνες σε δημόσια διαβούλευση με πραγματικά προοδευτικές προτάσεις για το κοινωνικό κράτος, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τον κατώτατο μισθό, το ΕΣΥ, το κοινωνικοασφαλιστικό, την ενεργειακή δημοκρατία, τη φορολογική δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο κ. Μάντζος, με αφορμή εκτιμήσεις κορυφαίων οικονομολόγων μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα δίδυμα ελλείμματα «που θυμίζουν παλιές εποχές. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι η οικονομία μας είναι θωρακισμένη. Κάποιοι μας τα έλεγαν αυτά κάποτε και είδατε που καταλήξαμε» και πρόσθεσε: 

«Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, σέβεται τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια και πραγματεύεται την αλλαγή του σκοπού του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι όλα γνωστά και με διαφάνεια πριν τις εκλογές. Εμείς μαχόμαστε στο προσκήνιο».

«Η ισχυρή οικονομία και κοινωνία θέλουν και ισχυρούς θεσμούς. Βλέπουμε και την κυβέρνηση του κολλητού παλαιότερα και του ανιψιού τώρα να τους πληγώνουν. Θα πρέπει οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση τουλάχιστον να θεραπεύσει τις μεγάλες πληγές στο κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.


Πηγή

Leave a Reply