Πόσο «φιλελεύθερη» είναι, τελικά, η ΝΔ; – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Μάντζος, υπογράμμισε ότι η ΕΥΠ, την οποία σήμερα κάποιοι Υπουργοί θέλουν να «κατεδαφίσουν και να ξαναχτίσουν» και για την οποία σήμερα μας λέει ο Πρωθυπουργός ότι είχε «ρυπαρά δίκτυα» «λειτούργησε μέσα στο γραφείο του Πρωθυπουργού από τον Ιούλιο του 2019, υπό τη στενή εποπτεία και καθοδήγηση του εξ απορρήτων, ανιψιού και συνεργάτη του Πρωθυπουργού, του κ. Δημητριάδη. Είναι η ΕΥΠ που παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους, την ίδια ώρα που οι ίδιοι άνθρωποι έπεφταν θύματα του Predator, για το οποία ακόμα δεν ξέρουμε πού και πώς έχει χρησιμοποιηθεί». 

Τόνισε δε πως το μόνο που τελικά σήμερα γνωρίζουμε «είναι ότι η εταιρεία που εμπορεύεται το Predator έχει συμβληθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας με το Δημόσιο και μάλιστα πήρε τις ευλογίες του Υπουργείου Εξωτερικών για να εξαγάγει το επικίνδυνο λογισμικό στην Αφρική». 

Σχολιάζοντας όσα ακούγονται για τη Νέα Δημοκρατία ως τη δήθεν φιλελεύθερη παράταξη που κρατά ψηλά την ποιότητα της Δημοκρατίας, ο κ. Μάντζος υπενθύμισε ότι «οι 156 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν έναν νόμο που επικυρώνει τη συγκάλυψη, που λέει να πάμε να ενημερωθούμε σε τρία χρόνια και μάλιστα όχι για τον λόγο της παρακολούθησης, έναν νόμο που διευρύνει τον όρο της εθνικής ασφάλειας και για περιορίζει τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ. Πόσο φιλελεύθερη είναι μια τέτοια παράταξη εν έτει 2023;». 

Ως προς το ζήτημα της «ενημέρωσης» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, τόνισε πως «δεν υπήρξε πιο χυδαία γραμμή από όσες αναγκάστηκε να ακολουθήσει η ΝΔ τους προηγούμενους μήνες από τη δήθεν ενημέρωση στο αυτί του Νίκου Ανδρουλάκη. Γιατί, άραγε, δεν πηγαίνει σήμερα ο κ. Κωστής Χατζηδάκης να ενημερωθεί; Και να βρει και το θάρρος να ενημερώσει τους πολίτες, όπως καλούσαν επίμονα τα στελέχη της ΝΔ τον Ν. Ανδρουλάκη;».

Σχολίασε τον ισχυρισμό ότι η συζήτηση για την υπόθεση των υποκλοπών δεν αφορά στους πολίτες, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη χωρίς Δημοκρατία και ισχυρούς θεσμούς». Υπενθυμίζοντας το προ ολίγων ημερών δημοσίευμα των Financial Times, όπου σημειώνεται ότι για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δεν αρκούν τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά χρειάζονται ισχυροί θεσμοί, ο κ. Μάντζος τόνισε πως «η συζήτηση για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία είναι επίκαιρη και για την οικονομία, ακόμη και για την ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ». 

Όσον αφορά στη συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Μάντζος τόνισε πως είναι κρίσιμο να ανατραπεί το σημερινό φαύλο μοντέλο του «ό,τι και να συμβεί όλοι ίδιοι είναι» που τροφοδοτεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης. «Η τοξικότητα και η πόλωση, που είδαμε τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, είναι ψηφίδα αυτού του δυσάρεστου μοτίβου και μάλιστα επάνω σε ένα ζήτημα στο οποίο θα έπρεπε όλοι να ενωνόμαστε. Έπρεπε όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να ενώνεται στην ανάγκη προάσπισης θεμελιωδών ελευθεριών».

Αναφερόμενος, τέλος, στη χθεσινή ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Μάντζος τόνισε πως και η ανανέωση προσώπων αγγίζει το 63%, ενώ ποσοστό 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, γεγονός που αναδεικνύει μια δημιουργική ώσμωση όλων των ηλικιών.


Πηγή

Leave a Reply