Kηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι γαλαζοαίματοι κι οι 60 Έλληνες καλεσμένοι

Πλήθος γαλαζοαίματων αναμένεται να παρευρεθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά καθώς μέχρι και “την τελευταία στιγμή” συμπληρώνεται η λίστα με τους καλεσμένους εστεμμένους και μέλη βασιλικών οικογενειών

Στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του του Αγίου Ελευθερίου.

Πλήθος γαλαζοαίματων αναμένεται να παρευρεθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά καθώς μέχρι και “την τελευταία στιγμή” συμπληρώνεται η λίστα με τους καλεσμένους εστεμμένους και μέλη βασιλικών οικογενειών που θα δώσουν “το παρών”.

Συγκεκριμένα, τόσο οι προσκλήσεις που έχουν σταλεί από την οικογένεια όσο και οι θετικές απαντήσεις προς αυτές είναι πάρα πολλές.

Νωρίτερα σήμερα, τελέστηκε τρισάγιο με την παρουσία της οικογένειας του τέως βασιλιά.

Ισπανία

Οι περισσότεροι εστεμμένοι που θα παραστούν προέρχονται εύλογα από την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας με την οποία ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ είχε και τους στενότερους δεσμούς αίματος καθώς αδελφή του είναι η Βασιλομήτωρ Σοφία.

Η Βασιλομήτωρ εξάλλου είχε σπεύσει στην Ελλάδα εδώ και μέρες καθώς η υγεία του τέως Βασιλιά είχε επιδεινωθεί.

Με βάση τα παραπάνω θα παραστούν τόσο ο Bασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και η σύζυγός του Λετίθια ενώ στην Ελλάδα θα μεταβεί και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

Παρούσες θα είναι και οι ανιψιές του, Ελένα Ινφάντα, Δούκισσα του Λούγο και Κριστίνα Ινφάντα της Ισπανίας.

Φίλιππος και Λετίθια

Δανία

“Το παρών” στην εξόδιο ακουλουθία θα δώσει τόσο η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β’, η οποία και υπενθυμίζεται πως είναι αδελφή της Άννας Μαρίας, όσο και η αδελφή της, Πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

Μαζί τους θα είναι και ο Πρίγκιπας της Δανίας Φρειδερίκος, αγαπημένος ανιψιός του Κωνσταντίνου.

Margaret

Βρετανία

Μόνο η Βασιλική Πριγκίπισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Άννα συνοδεία του συζύγου της, θα παραστεί στην κηδεία του τέως Βασιλειά καθώς ο Βασιλιάς Κάρολος θα βρίσκεται στη Σκωτία.

Παρούσα θα είναι και η κόρη του Δούκα του Κεντ, η γιαγιά της οποίας ήταν η Ελληνίδα Πριγκίπισσα Μαρία, κόρη του Πρίγκιπα Νικόλαου.

Ολλανδία

Στην κηδεία αναμένεται ακόμα να παρίσταται ο Βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος- Αλέξανδρος.

Όπως ακριβώς και ο Κωνσταντίνος, έτσι και ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος είναι λάτρης της ιστιοπλοΐας.

Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας έχει δηλώσει πώς όταν έρχεται στην Ελλάδα είναι “σαν να επιστρέφουν σπίτι” και μάλιστα διαθέτει σπίτι κοντά σε αυτό του Κωνσταντίνου στο Πόρτο- Χέλι.

Επιπρόσθετα αναμένεται να παραστεί η Βασίλισσα της Ολλανδίας Μάξιμη, αλλά και η μητέρα του βασιλιά, πριγκίπισσα Βεατρίκη η οποία μάλιστα, ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες της εμφανίσεις προκειμένου να σπεύσει στην Ελλάδα.

Σουηδία

Στην Αθήνα θα προσέλθουν και ο Βασιλιάς της Σουηδίας ΙΣΤ Γουσταύος, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από την Ιγκριτ της Σουηδίας, μητέρα της Άννας Μαρίας, καθώς και η Βασίλισσα Σίλβια.

Μονακό

Στην εξόδιο ακολουθία θα παρευρεθεί επίσης ο Αλβέρτος του Μονακό και η αδελφή του Καρολίνα.

Λουξεμβούργο

Από το Λουξεμβούργο, “το παρών” θα δώσει ο Μέγας Δούκας Ερρίκος.

Νορβηγία

Στην Ελλάδα θα έρθει και ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας.

Ρουμανία

Ο Πρίγκιπας Ράντου, σύζυγος της Μαργαρίτας, που είναι κόρη του Βασιλιά Μιχαήλ αναμένεται να εκπροσωπήσει την βασιλική οικογένεια της Ρουμανίας.

Βουλγαρία

Στη χώρα μας, για την κηδεία του Κωνσταντίνου αναμένεται να μεταβεί και ο τέως βασιλιάς Συμεών Β’ της Βουλγαρίας.

Ελληνες προσκεκλημένοι 

Ανεβαίνει ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν λάβει πρόσκληση για την κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, από τους 187 καλεσμένους, τουλάχιστον οι 60 είναι Έλληνες, αναμέσα στους οποίους είναι πολιτικοί, συμμαθητές και οικογενειακοί φίλοι και στενοί συνεργάτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία αρχηγών κρατών επιβάλλει και την αναβαθμισμένη εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης στην εξόδιο ακολουθία, για λόγους πρωτοκόλλου.

Έτσι, εκτός από την υπουργό Πολιτισμού, παρών θα είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply