Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα 9.1.2023

Ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση, εξέφρασε τη γνώμη πως θα ήταν εύλογο να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 9.1.203, για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του λεγόμενου «κοκτέιλ» κορονοϊού, γρίπης και αναπνευστικού ιού RSV αλλά και λόγω της έλλειψης κλινών στις ΜΕΘ των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Ακολούθως ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ξεκάθαρα ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την Δευτέρα και ανέφερε τα εξής:

«Πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων. Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα 9.1.2023. Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες. Αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας»


Πηγή

Leave a Reply