«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον κρατά τεχνητά στη ζωή ως σκιάχτρο η Νέα Δημοκρατία»

Στη διάρκεια συνέντευξης στη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα και τον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Παναγιώτης Δουδωνής, επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν αγκαζέ. Σε μια λογική ότι η Νέα Δημοκρατία θα εμφανίζει το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ και θα κερδίζει. Όπως καταλαβαίνετε, τον ΣΥΡΙΖΑ τον κρατά τεχνητά στη ζωή η Νέα Δημοκρατία, γιατί θα εμφανίζει την περίοδο 2015-2019, θα λέει δύο ατάκες για τον κ. Βαρουφάκη και όλα καλά. Εμείς δεν είμαστε βολικοί. Γιατί είμαστε μια σοβαρή, προγραμματική δύναμη».

Ο κ. Δουδωνής υπογράμμισε ότι παρατηρείται μια τοξική εκτροπή του δημοσίου διαλόγου «στην οποία με προθυμία έχουν προσχωρήσει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν αρχίσει και μοιάζουν πάρα πολύ. Εμείς θέλουμε να είμαστε η εναλλακτική απέναντι σε αυτή την τοξικότητα. Η σοβαρή εναλλακτική προγραμματική επιλογή».

«Τι σημαίνει η σταθερότητα που μας λέει ο Πρωθυπουργός; Αυτοδυναμία σημαίνει παντοδυναμία; Σταθερότητα είναι οι 151 έδρες ή οι 149 με δάνεια;» αναρωτήθηκε ο κ. Δουδωνής σχετικά με το εκλογικό διακύβευμα που θέτει η ΝΔ.

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι επέκταση της κυριαρχίας. Η κυριαρχία είναι απροϋπόθετη. Η Τουρκία επαναλαμβάνει μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, την οποία έχουμε την υποχρέωση να αναδεικνύουμε σε όλα τα διεθνή φόρα για να επισημαίνουμε ποιος σέβεται το διεθνές δίκαιο, ποιος ασκεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά του δικαιώματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» σημείωσε ο κ. Δουδωνής στον απόηχο της απειλής πολέμου δια στόματος του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.


Πηγή

Leave a Reply