Συναντηση Τσίπρα με Λούλα σήμερα στη Βραζιλία

Η συνάντηση των δυο πολιτικών έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 ώρα Βραζιλίας (22:00 ώρα Ελλάδας).

Σημερα το βραδυ θα πραγματοποιηθεί η συναντηση του Αλεξη Τσίπρα  με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα. Η συνάντηση των δυο πολιτικών έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 ώρα Βραζιλίας (22:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός πολιτικός που θα συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Λούλα πριν την ορκωμοσία του, γεγονός ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας στον ρόλο που διαδραματίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τη διαμόρφωση των προοδευτικών πολιτικών.

Συμφωνα με τον απεσταλμένο της Αυγης στην Μπραζίλια, Νικο Σβέρκο, η τιμητική μεταχείριση που επιφυλάσσει ο ίδιος ο Λούλα και οι συνεργάτες του στον Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έλαβε πρόσκληση να παραστεί και στην ειδική υψηλή δεξίωση αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου στην οποία θα παραστουν μόνο αρχηγοί κρατών.  

Στην Μπραζίλια καταφθάνουν αρχηγοί κρατών από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Ανάμεσα τους ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ (τον συνοδεύουν δύο υπουργοί και ένας υφυπουργός αρμόδιοι για θέματα περιβάλλοντος και διεθνούς οικονομικής συνεργασίας), ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’ (συνοδεύεται στην Μπραζίλια από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ισπανίας Γιολάντα Ντίαζ) και ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα (τον συνοδεύει ο Πορτογάλος Υπ.Εξ.).
  
Η ορκωμοσία του Λούλα θα φέρει επίσης στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας τους προέδρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών της Λατινικής Αμερικής αλλά και κορυφαίους πολιτικούς και πολιτειακους παράγοντες των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, καθώς η Βραζιλία ανήκει στις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply