Εορταστικά… ραντεβού με την εφορία: Τι έχουμε να πληρώσουμε έως το τέλος του χρόνου

Η αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας μετατέθηκε για τον Φεβρουάριο

Του Χρυσόστομου Τσούφη

Τα παιδιά κάνουν αυτές τις μέρες λίστες με τα παιχνίδια που θέλουν από τον Άι-Βασίλη, όσοι και όσες ετοιμάζουν τραπέζι κάνουν λίστα με τα υλικά των συνταγών που θα φτιάξουν και πολλοί κάνουν λίστες με τις αποφάσεις για τον επόμενο χρόνο. Λίστα όμως κάθε τέλος του μήνα κάνει και η εφορία και αυτή του Δεκεμβρίου είναι και η πιο μακριά καθώς οι υποχρεώσεις συνήθως είναι οι περισσότερες.  
 
Παρά την ελάφρυνση της με την μετάθεση της διορίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας στο τέλος Φεβρουαρίου, η λίστα των φορολογικών ραντεβού με την εφορία έως τις 31 Δεκεμβρίου συνεχίζει να πονοκεφαλιάζει :  
 
–        8η δόση ΕΝΦΙΑ. Ακολουθούν ακόμη 2 τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Στις περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής , υπάρχει η δυνατότητα υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων ή πληρωμή με πιστωτική σε 12 άτοκες δόσεις. 
 
–        6η δόση φόρου εισοδήματος με τις ίδιες ευκολίες στην αποπληρωμή.  
 
–        6η δόση για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Επίσης έως το τέλος του έτους πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport τα δικαιολογητικά από τους δικαιούχους που έλαβαν ενίσχυση χωρίς να ολοκληρωμένο φάκελο.  
 
–        Τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών αποδοχών ( μισθών και συντάξεων) που εισπράχθηκαν εντός του 2021 άσχετα από το έτος στο οποίο ανάγονται.  
 
–        Τροποποιητικές δηλώσεις ανείσπρακτων ενοικίων φορολογικού έτους 2020 για τα οποία δεν είχαν προσκομιστεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τη λήξη προθεσμίας υποβολής της φορολογικής δήλωσης για το φορολογικό έτος 2021. 
 
–        Χρηματικές δωρεές και παροχές για την κάλυψη τεκμηρίων 
 
–        Χειρόγραφες δηλώσεις από κληρονόμους συγγενών που απεβίωσαν το 2021. 
 
–     δ Δηλώσεις για την αλλαγή φορολογικής κατοικίας 
–       Αιτήσεις προσφυγής στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για υποθέσεις επιβολής φόρων και προστίμων που εκκρεμούν και δεν είχαν συζητηθεί έως τις 30 Οκτωβρίου του 2020 ενώπιών των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων ή του Σ.τ.Ε. 
 
–        Διαβίβαση δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myData, από τους λήπτες αντικριζόμενων παραστατικών ημεδαπής, σε περιπτώσεις είτε μη τηρήσεως της υποχρεώσεως διαβιβάσεως των οριζόμενων δεδομένων από τους εκδότες, ή διαβιβάσεως αυτών με απόκλιση, δεδομένων εξόδων τιμολογήσεως και εσόδων αυτοτιμολογήσης από τους εκδότες λόγω παραλείψεως διαβιβάσεως από μέρους τους, κ.λπ., για το φορολογικό έτος 2021. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply