Δένδιας: Επικοινωνία με το Γραφείο στην Πρίστινα

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει αναλάβει μία σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση της έντασης

Ο Νίκος Δένδιας είχε την Τρίτη επικοινωνία με τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα, καθώς και με στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος KFOR, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή του Κοσόβου.

Ο υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την αποκλιμάκωση της έντασης, μέσω και των συχνών επισκέψεών του στην περιοχή των Δυτικών Βαλκάνιων,  βρίσκεται  σε τακτική επαφή με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια Miroslav Lajčák, όπως έγινε  και την προηγούμενη εβδομάδα πριν την επίσκεψη του ΥΠΕΞ στην Πρίστινα.  Για τον σκοπό αυτό,  έχει ορίσει και την Πρέσβυ, Σοφία Γραμματά, Ειδική Απεσταλμένη για τα Δυτικά Βαλκάνια. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα αποδίδει πρωταρχική σημασία στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και υποστηρίζει τη συνέχιση του Διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας τασσόμενη  υπέρ μιας αμοιβαίως συμπεφωνημένης επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων, οριστικής και νομικά δεσμευτικής.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply