«Συζητάμε για την ισχυροποίηση της Ευρώπης και την -χωρίς αστερίσκους- απερίφραστη καταδίκη κάθε είδους αναθεωρητισμού»

Συμμετοχή της Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στη Σύνοδο των Εθνικών Κοινοβουλίων της ΕΕ (COSAC).

Στο διήμερο εργασιών της Συνόδου των Εθνικών Κοινοβουλίων της ΕΕ (COSAC), που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, στο πλαίσιο της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ε.Ε., με θέμα “Η στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε. (κρίσιμες πρώτες ύλες, ευρωπαϊκή βιομηχανία, ψηφιακή τεχνολογία, πράσινη μετάβαση/ενέργεια, αγρο-διατροφικός τομέας κλπ.)”, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές Δημήτρη Καιρίδη, Λάζαρο Τσαβδαρίδη και Γιάννη Μπουρνού, επισήμανε ότι:  «Είμαστε όλοι εδώ, αποφασισμένοι να στηρίξουμε το ευρωπαϊκό κοινό μέλλον ευημερίας των πολιτών και των κρατών της ευρωπαϊκής οικογένειας. Να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις και να απαντήσουμε στην επιθετικότητα και την επεμβατικοτητα ηγετών που κλείνουν τον κύκλο τους με το θλιβερό στίγμα του ολοκληρωτισμού».

Στη συνέχεια η βουλευτής τόνισε ότι: «Είμαστε πάντα σε εγρήγορση, στηρίζοντας  το ευρωπαϊκό κεκτημένο της αυτοδιάθεσης, της εθνικής κυριαρχίας, και της συνεργατικής συνύπαρξης λαών και πολιτών».

Η Χαρά Κεφαλίδου έκλεισε υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει την Ειρήνη, συμβάλλει στην κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική, ενισχύει την Ευρώπη του αύριο ως μόνη σταθερή και σθεναρή απάντηση στην αστάθεια και τις αναταράξεις του σήμερα.»


Πηγή

Leave a Reply