Συναντήσεις εκπροσώπων αμερικανικών πανεπιστημίων με ελληνικά- Αρχή με το ΕΜΠ

Η Πρυτανεία του ΕΜΠ, κοσμήτορες Σχολών και καθηγητές συναντήθηκαν ήδη με τους εκπροσώπους 16 πανεπιστημίων των ΗΠΑ

Ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι  οι συναντήσεις των εκπροσώπων των 30 πανεπιστημίων των ΗΠΑ με Ελληνικά πανεπιστήμια. Η πρώτη συνάντηση έγινε με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Πρυτανεία του ΕΜΠ, κοσμήτορες Σχολών και καθηγητές συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους 16 πανεπιστημίων των ΗΠΑ. Ο Πρύτανης Ανδρέας Μπουντουβής παρουσίασε τις δραστηριότητες του ΕΜΠ που συνδέονται με ακαδημαϊκές συνεργασίες με τις ΗΠΑ και τις προοπτικές επέκτασης και ενδυνάμωσής τους και επεσήμανε τις κύριες προκλήσεις.

Παρουσίαση- ΕΜΠ

Εκ μέρους της Αμερικανικής αντιπροσωπείας, η Καθηγήτρια Dena Haritos Tsamitis από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon αναφέρθηκε στους στόχους της επίσκεψης του κλιμακίου των Αμερικανικών Πανεπιστημίων και οι εκπρόσωποι όλων των πανεπιστημίων που συμμετείχαν στην συνάντηση παρουσίασαν εν συντομία την πολιτική τους και τις προτάσεις τους για πιθανές  διμερείς συνεργασίες. Η δίωρη συνάντηση ολοκληρώθηκε με σύντομη συζήτηση επί συγκεκριμένων πρακτικών θεμάτων  των διμερών συνεργασιών.

ΕΜΠ- Pharros

Νωρίτερα, στην πρωινή πανηγυρική εκδήλωση Pharos Summit 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος παρουσιάστηκε η συνεργασία του ΕΜΠ με το Πανεπιστήμιο Columbia για διπλό πτυχίο (double degree). Την παρουσίαση από πλευράς Columbia έκανε ο Καθηγητής  Alexander Cooley και από πλευράς ΕΜΠ ο Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Καθηγητής Νίκος Λαγαρός.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply