Η Κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της για τις κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων

Κοινή δήλωση Ανδρέα Πουλά, Υπεύθυνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Γιώργου Μουλκιώτη, Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Τι κι αν οι αγρότες καταγγέλλουν ότι οι κατασχέσεις των αγροτικών τους επιδοτήσεων συνεχίζονται, συμψηφίζοντας τις με οφειλές τους προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, κατά παράβαση της απόφασης για το ακατάσχετο των λογαριασμών έως 7.500 ευρώ ετησίως, πέραν  των 1.250 ευρώ ανά μήνα όπως ισχύει για όλα τα φυσικά πρόσωπα…

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη νίπτει τας χείρας της, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, αφήνοντας εσκεμμένα την κατάσταση να ρυθμίζεται από τις τράπεζες. Στην παραβίαση της παρ. 5  του άρθρου 32 του ν. 4314/2014, αρέσκεται να ενημερώσει ότι -με έγγραφο Γενικού Διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης, ζητήθηκε τον Φεβρουάριο 2019 από το γραφείο Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενημερώσει άμεσα τα Πιστωτικά Ιδρύματα αναφορικά με το ακατάσχετο κοινοτικών ενισχύσεων.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, με την επισιτιστική κρίση προ των πυλών και με τις κατασχέσεις να συνεχίζονται με πρόφαση την έλλειψη ενημέρωσης, η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι οι αγρότες δεν αντέχουν άλλο «κρυφτούλι» για την αντιμετώπιση των πραγματικών τους προβλημάτων και την ταλαιπωρία με την κατάσχεση των επιδοτήσεων έως 7.500,00 € ετησίως.

Χωρίς υπεκφυγές, απαιτούνταιτώρα, άμεσες ενέργειες προκειμένου κατά ρητό και αδιαμφισβήτητο τρόπο να διασφαλιστεί η συμμόρφωση τόσο των Οικονομικών Αρχών όσο και των τραπεζών στο ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων. 


Πηγή

Leave a Reply