“Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα” – Κίνημα Αλλαγής

Ανακοίνωση Τομέα Προστασίας του Πολίτη.

Το χθεσινό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με το οποίο γίνεται αναφορά σε σοβαρά λάθη των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. σε υποθέσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών του οργανωμένου εγκλήματος, φέρνει και πάλι στο φως αυτό που ως ΠΑΣΟΚ έχουμε επισημάνει, χωρίς να λάβουμε απάντηση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Δηλαδή, ότι δυστυχώς για το οργανωμένο έγκλημα, που αποτελεί την κυρίαρχη απειλή κατά της ίδιας της δημοκρατίας, των πολιτών, των επιχειρήσεων και των οικονομικών θεσμών, η ΝΔ δεν έχει να επιδείξει κανένα σοβαρό αποτέλεσμα.

Για αυτό ζητάμε τώρα να μας απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός.

1). Υπήρξαν λανθασμένες πρακτικές των αρμοδίων υπηρεσιών που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα, οδηγώντας σε αμοιβαίες στοχοποιήσεις προσώπων που εμπλέκονται σε οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα;

2). Με δεδομένο ότι το 2021 ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέδωσε στον Άρειο Πάγο φάκελο, που εμπεριείχε μεταξύ άλλων και τη λίστα 500 οργανωμένων εγκληματιών, ζητάμε να πληροφορήσετε τον ελληνικό λαό πού βρίσκεται σήμερα η λίστα Χρυσοχοΐδη και ποια ήταν τα αποτελέσματα ως προς τον έλεγχο των 500 «ποινικών», δηλαδή πόσοι συνολικά από αυτούς συνελήφθησαν, παραπέμφθηκαν στην ελληνική δικαιοσύνη και προφυλακίστηκαν ή καταδικάστηκαν από το 2021 μέχρι σήμερα.

3). Πόσοι δράστες δολοφονιών που αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών έχουν συλληφθεί καθ’ όλη την διάρκεια του κυβερνητικού βίου και επί ποίου  συνολικού αριθμού υποθέσεων;

Η στοιχειοθετημένη απάντηση του κ. Θεοδωρικάκου θα μπορούσε να απαντήσει στο αίτημα για την ασφάλεια των πολιτών και οπωσδήποτε στο ζήτημα για την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου.

Η έλλειψή της απάντησης, δυστυχώς, θα επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας και θα επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιζητεί την ασφάλεια χάριν της μιντιακής επικοινωνίας, χωρίς όμως να έχει κανένα σημαντικό αποτέλεσμα στην καταδίωξη του οργανωμένου εγκλήματος.


Πηγή

Leave a Reply