ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: 

«Δυστυχώς σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίαζε μετά από αίτημα της Αντιπολίτευσης με θέμα τις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων με χρήση του παράνομου λογισμικού Predator και σε βάρος του κ. Χρήστου Σπίρτζη, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρακολουθήσαμε μία θλιβερή παράσταση συνταγματικής εκτροπής και πλήρους απαξίωσης του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, στα ίδια του τα θεμέλια.

Η ίδια η εισαγγελέας η οποία έχει την αρμοδιότητα να εποπτεύει την ΕΥΠ δήλωσε θρασύτατα ότι κατά την ανέλεγκτη κρίση της μπορεί να παρακολουθήσει ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον θεωρεί ότι πάει να πουλήσει την πατρίδα. Πρόκειται για προσβολή στη δημοκρατία, προσβολή στο πολίτευμα προσβολή στο κοινοβούλιο και προσβολή στους ίδιους τους έλληνες και τις ελληνίδες βουλευτές και βουλεύτριες.

Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι της ζητήσαμε να ανακαλέσει, επέμεινε στη δήλωση αυτή, ενώ ο παρών κύριος Γεραπετρίτης αντί να αποδοκιμάσει την κάλυψε απολύτως ζητώντας της μάλιστα και συγγνώμη αφου παρέδωσε υποκριτικά μαθήματα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Είναι πραγματικά κρίμα και κατάντημα αυτό που βιώνουμε καθημερινά από αυτή την απαράδεκτη και παράνομη πλέον στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται, κυβέρνηση».

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας απάντησαν: 

«Στην απελπισία τους να βρουν κάτι να πουν και βαριά εκτεθειμένοι που ζήτησαν συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών & Διαφάνειας για τον Σπίρτζη χωρίς τον Σπίρτζη (ο οποίος επέλεξε να λείψει σε μια τόσο σημαντική επιτροπή σε ταξίδι), οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι δημιουργούν εντυπώσεις από το τίποτα, καταφεύγοντας σε φθηνές σοφιστείες. 

Η υποθετική απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα της εισαγγελέως κας. Βλαχου αν θα υπέγραφε παρακολούθηση της προέδρου  της  Δημοκρατίας, ελλείψει επιχειρημάτων και στοιχείων αναγορεύθηκε σε «μείζον» θέμα και φυσικά διαστρεβλώθηκε. Φθάνουν δε στο έσχατο σημείο να εμπλέξουν με τις ερωτήσεις τους μέχρι και τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της Χώρας για να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν το ατεκμηρίωτο αφήγημα τους που πανηγυρικά καταρρίφθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή. 

Και ποιοι το κάνουν; 

Αυτοί που ούτε καν το πόρισμα διάβασαν και των οποίων ο συνάδελφος κ. Σπίρτζης απείχε στην υπόθεση που δήθεν τον ενδιέφερε και την περιέφερε από τηλεοπτικό κανάλι σε κανάλι. 

Ας σταματήσουν επιτέλους αυτό το θεσμικό κατήφορο και ας αντιληφθούν τα πραγματικά δεδομένα. 

Και ποια είναι αυτά; 

Ότι από τη σημερινή συνεδρίαση για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε από τα όσα είπε ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης πως δεν υπήρξε χρήση ή προμήθεια του predator από την ΕΥΠ, ενώ η Εισαγγελέας της ΕΥΠ κα. Βλαχου είπε ως δεν πρέπει να συνδέεται η υπόθεση επισύνδεσης Ανδρουλάκη με τις εσωκομματικές εκλογές καθώς η συλλογή πληροφοριών δεν ξεκινά με απλό τρόπο αλλά προηγείται δουλειά κι έρευνα μηνών. 

Ξεκαθαρίστηκε τέλος ότι η κα. Βλαχου ουδέποτε επικαλέστηκε – όπως ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε- απόρρητο, αλλά ότι η Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας δεν είχε δικαίωμα να την εξετάσει ως μάρτυρα για τα εισαγγελικά καθήκοντα που άσκησε».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply