«Τα αποσπασματικά και επιδοματικά μέτρα, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, δε φτάνουν στον πυρήνα του προβλήματος!» – Κίνημα Αλλαγής

«Βασικά σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Απόστολου Πάνα, στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 και την εκπομπή “Συνδέσεις”.

«Τα αποσπασματικά και επιδοματικά μέτρα, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, δε φτάνουν στον πυρήνα του προβλήματος! Αποτελούν πολιτική επιλογή που δε θα δώσει τη λύση στα προβλήματα των πολιτών, ενώ θα δημιουργήσει τεράστιο δημοσιονομικό κενό!

Για παράδειγμα:

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν κατά 120 εκ. ευρώ από 1/1/2023 οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι. Τι ακριβώς θα πρωτοπάρουν 332 δήμοι και 13 περιφέρειες, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των πολιτών τους, όπως υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης;

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης δεν είναι επιλογή του Πρωθυπουργού, αλλά συμμόρφωση σε απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Δεν αποτελεί δηλαδή προγραμματική θέση του.

Οι χαμηλές συντάξεις που αυξάνονται κατά 6%, έχει ουσιαστικά ως αποτέλεσμα μια σύνταξη των 700 ευρώ να γίνεται 742 ευρώ.

Επιπλέον, η αυξημένη επιδότηση για λιπάσματα και ζωοτροφές, που αφορούν 50.000 κτηνοτρόφους, ουσιαστικά αγγίζει τα 50 ευρώ/κτηνοτρόφο.
Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, δυστυχώς παρέμεινε σε  ένα γενικόλογο πλαίσιο αποσπασματικών παροχών και υποσχέσεων επιδοματικού τύπου, που αν μη τι άλλο θυμίζουν αντίστοιχες πολιτικές τακτικές του χθες και της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή

Leave a Reply