μόνη δίκαιη λύση η καθολική απόδοσή τους, ανεξαρτήτως προσφυγής ή μη στη Δικαιοσύνη» – Κίνημα Αλλαγής

Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τα αναδρομικά συνταξιούχων

Η Κυβέρνηση, με διαρροές και μισόλογα, αφήνει να εννοηθεί ότι οι συνταξιούχοι, εκτός από όσους άσκησαν αγωγές και οι δίκες βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχουν ελπίδες να λάβουν τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ (κομμένες επικουρικές και δώρα), καθώς ο δημοσιονομικός χώρος -όπως ισχυρίζεται -δεν επαρκεί.

Είναι η ίδια Κυβέρνηση που δια του εκπροσώπου Τύπου, κ. Πέτσα κατηύθυνε τους συνταξιούχους να «έχουν υπομονή» και να μην υποβάλλουν αγωγές γιατί … δεν υπήρχε λόγος.

Είναι η ίδια Κυβέρνηση που μολονότι δηλώνει ότι θα συμμορφωθεί με αποφάσεις του ΣτΕ για την δεκαετή παραγραφή οφειλών έναντι ΕΦΚΑ, για τους συνταξιούχους αρνείται να δεχθεί την καθολική εφαρμογή των αποφάσεων του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου. 

Αν έχει απομείνει κάποιο ίχνος σεβασμού της Κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους, που ενέπαιξε  με τις ψεύτικες υποσχέσεις της, προεκλογικά και μετεκλογικά,  οφείλει άμεσα:

α) Να καταβάλλει τις περικοπές του 11μήνου για τους περίπου 350.000 συνταξιούχους (οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν κερδίσει στο Πρωτοδικείο) που έχουν ασκήσει αγωγές μέχρι 31.7.2020.

β) Να αποδώσει τα αναδρομικά από τις περικοπές επικουρικών, Δώρων και επιδομάτων σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το αν έχουν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη. 

Οτιδήποτε λιγότερο αποδεικνύει έτι περαιτέρω,  αυτό που όλη η ελληνική κοινωνία, και ειδικά οι συνταξιούχοι έχουν βιώσει: ότι αυτή η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους ως οικονομικό βαρίδι και τίποτε άλλο. 


Πηγή

Leave a Reply