Καραγιάννη – Βουτσάς: Το πιο cool ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου

Οι ρόλοι τους τους ταίριαζαν γάντι, έπαιζαν συνήθως απλούς χαρακτήρες της διπλανής πόρτας και το κοινό τους λάτρευε.

Η Μάρθα Καραγιάννη και ο Κώστα Βουτσάς «κατοχυρώθηκαν» στην συνείδηση του κόσμου ως κινηματογραφικό ζευγάρι, όπως οι Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ και Καρέζη – Καζάκος, αφού έπαιξαν μαζί σε πάρα πολλά μιούζικαλ και κωμωδίες κυρίως του Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμς. 

Οι δυο τους έβγαζαν αβίαστα το γέλιο και ήταν ένα ζευγάρι πιο «λαϊκό» αλλά απίστευτα πιο… cool. Οι ρόλοι τους τους ταίριαζαν γάντι, έπαιζαν συνήθως απλούς χαρακτήρες της διπλανής πόρτας και το κοινό τους λάτρευε.

Ποιος δεν θυμάται την «αιώνια δική σου Πέπη» και τον Κωνσταντινοπολίτη «Γιάκωβο» με τα φουντούκια της μαμάς του στη «Νύχτα Γάμου», του 1967;

Η συνεργασία της με τoν Γιάννη Δαλιανίδη και τον Κώστα Βουτσά απογειώθηκε στην ταινία «Το ανθρωπάκι» (1969), όπου η «Κική Κοπέογλου» έχει το ψώνιο να γίνει ηθοποιός, περνώντας από χίλια κύματα τον καλοκάγαθο υφασματέμπορο άντρα της «Ευτύχιο», ο οποίος της έχει αγοράσει στο σπίτι «μέχρι και αυτόματο καθαριστήριο για τα κολοκυθάκια!».

Το χορευτικό τους «Γείτσες… Στω!» από την ταινία Κορίτσια για Φίλημα 1965 είναι πλέον κλασσική στιγμή.

Η θαυμάστροια «με όμικρον γιώτα» υπηρέτρια «Μαρία» της Μαίρης Χρονοπούλου ζητά αυτόγραφο από τον «Κώστα Μασούρο» στην ταινία «Μια κυρία στα μπουζούκια», άλλη μία αξέχαστη ερμηνεία της Μάρθας Καραγιάννη.

Καθώς ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα τηλεοπτικά ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου, το κοινό τους ήθελε μαζί και στην πραγματική ζωή, όμως και οι δύο πάντα έλεγαν ότι δεν είναι ζευγάρια αλλά δύο πολυ καλοί φίλοι. «Με τον Βουτσά μας δένει μια αγάπη αληθινή, δυνατή, αγνή και αιώνια» είχε δηλώσει κάποτε η Μάρθα Καραγιάννη, η οποία τελικά έγινε και κουμπάρα στον γάμο του με την Αλίκη Κατσαβού.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply