Hellenic Train. Στάσεις εργασίας Τρίτη 06-09-2022

Hellenic Train. Στάσεις εργασίας στον σιδηρόδρομο την Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2022

 

Στάσεις εργασίας στο προσωπικό με ειδικότητες Προσωπικού Αμαξοστοιχιών, εξυπηρέτησης επιβατών και οδηγών λεωφορείων πανελλαδικά εξήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες από 10:00 έως 13:00 και από 21:00 έως 23:59

 

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Σας γνωστοποιούμε ότι το Δ.Σ του Σωματείου μας έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας των εργαζομένων με τη ειδικότητα του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών, εξυπηρέτησης επιβατών και οδηγών λεωφορείων πανελλαδικά, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 10:00 έως 13:00 και 21:00 έως 23:59.

Η προκήρυξη της παραπάνω απεργιακής κινητοποίησης αποτελεί το έσχατο μέσο στο οποίο καταφεύγουμε για την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζόμενων στις αμαξοστοιχίες στους σταθμούς και τους οδηγούς λεωφορείων. Με αποκλειστική ευθύνη σας και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, οι εργαζόμενοι στις αμαξοστοιχίες, αλλά και στους σταθμούς, συνεχίζουν να υφίστανται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους επιθέσεις από επιβάτες, παραβατικούς ή / και απλά εξαγριωμένους λόγων των συστηματικών καθυστερήσεων και ακυρώσεων δρομολογίων, και να αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους και την υγεία τους. Μόνο τον Αύγουστο είχαμε τρεις επιθέσεις με βιαιοπραγίες και πολυάριθμες λεκτικές επιθέσεις με απειλές, εναντίον εργαζομένων στις αμαξοστοιχίες και στους σταθμούς.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι ανεκτή. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω επικίνδυνη κατάσταση, που διαμορφώθηκε και συντηρείται με ευθύνη σας, και σας καλούμε να λάβετε άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Ζητάμε:
Την άμεση λήψη από την εταιρία όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στις αμαξοστοιχίες και στους σταθμούς.
Επάνδρωση όλων των αμαξοστοιχιών με δύο συνοδούς.
Διαρκή και μόνιμη αστυνόμευση όλων των σταθμών όπου παρουσιάζονται συχνά παραβατικές συμπεριφορές, καθώς και των κεντρικών σταθμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Πάτρας.
Άμεση υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την ΕΛΑΣ.
Σύσταση Ομάδων Ελέγχου με αρμοδιότητα τον έλεγχο των αμαξοστοιχιών κατά τη διάρκεια των δρομολογίων.

Σας καλούμε σύμφωνα με το νόμο σε δημόσιο διάλογο για τα αιτήματά μας κατά τον χρόνο που θα σας γνωστοποιήσουμε ειδικά με κατάλληλη πρόσκληση σε συνάντηση ανάδειξης μεσολαβητή ενώπιον του ΟΜΕΔ.
Σας δηλώνουμε τέλος ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας το σωματείο μας θα θέσει στη διάθεσή σας το αναγκαίο κατά το νόμο Προσωπικό Ασφαλείας και Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας προς εκπλήρωση των κατά τον νόμο προβλεπόμενων σκοπών, το οποίο θα σας γνωστοποιήσουμε έγκαιρα σύμφωνα με το νόμο, με την υπενθύμιση της υποχρέωσής σας να χρησιμοποιήσετε κατά προτεραιότητα ως προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας τους εργαζόμενους που δεν θα μετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2022

Για το σωματείο ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Πηγή

Leave a Reply