Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτής Κιλκίς, για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα πριν 48 χρόνια, ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ένωσε όλους τους Έλληνες και πρωτοστάτησε στην εδραίωση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας. Αγωνίστηκε για την  άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ισότητα, την ελευθερία του λόγου, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στο δημόσιο βίο. Παράλληλα, σηματοδότησε μια νέα εποχή κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των πολλών, έδωσε  έμφαση στην υγεία, στην παιδεία και στην αξιοπρεπή εργασία, έδωσε όραμα και ελπίδα στον Έλληνα.

Το ΠΑΣΟΚ εμπέδωσε την εθνική συμφιλίωση και έδωσε στους Έλληνες που ζούσαν στον αποκλεισμό  τη δυνατότητα μιας κανονικής ζωής. Έθεσε στο επίκεντρο το κοινωνικό κράτος, έβαλε τις βάσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Σήμερα, με οδηγό τις διαχρονικές αξίες και αρχές του ΠΑΣΟΚ, η παράταξή μας πορεύεται ενωμένη, με μπροστάρηδες τους νέους μας, με εποικοδομητικές προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, όπως η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική κρίση, το στεγαστικό. Κυρίως, πορεύεται με δημοκρατικές λειτουργίες και ενάντια σε ό,τι κλονίζει τους θεσμούς και τη δημοκρατία μας. Κάτι που, δυστυχώς, δεν πράττει στις μέρες μας η παρούσα κυβέρνηση, ακολουθώντας πρακτικές που θυμίζουν παλιές εποχές άκρας συντήρησης.

Η 3η Σεπτέμβρη είναι μια ιστορική μέρα για τη χώρα μας, γιατί αποτελεί επίσης επέτειο της κατάρτισης του πρώτου Συντάγματος της Ελλάδας. Η ημέρα αυτή με τις δύο επετείους, μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία εδραιώνεται μόνο όταν οι πολίτες είναι ενεργοί και αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία.


Πηγή

Leave a Reply