«Υποκρισία, ψεύδη, αστείες δικαιολογίες και μικροπρέπεια» – Κίνημα Αλλαγής

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή Κιλκίας και Υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στο Documento, μετά τη δημόσια παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις υποκλοπές.

Ο πρωθυπουργός με τη δήλωσή του επιβεβαίωσε και ενίσχυσε την άποψη πως η ΝΔ και ο ίδιος αντιμετωπίζουν μια επικίνδυνη και αποτροπιαστική ενέργεια παράνομων, οργανωμένων και αδιαφανών μηχανισμών να παρακολουθούν το κινητό του προέδρου του τρίτου κόμματος της Βουλής, Νίκου Ανδρουλάκη, με υποκρισία, ψεύδη, αστείες δικαιολογίες και με μικροπρέπεια, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής και ηθικής αξιοπρέπειας. 

Ο κ. Μητσοτάκης, που προΐσταται της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δήλωσε πως δε γνώριζε για την παρακολούθηση επί τρίμηνο του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. Θεώρησε νόμιμη αυτή την ενέργεια, χωρίς να μας πει γιατί και από ποιον ζητήθηκε η παρακολούθηση αυτή.

Αλήθεια, πώς οι Έλληνες πολίτες να εμπιστεύονται έναν Πρωθυπουργό για την εγγύηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων, τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος, για τη διαφάνεια παντού και στο τέλος για την ίδια τη Δημοκρατία, όταν δηλώνει πως έχει άγνοια για ενέργεια καταπάτησης αυτών; 

Όσο και αν προσπαθούν η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός να υποβαθμίσουν τα γεγονότα, η αλήθεια θα λάμψει και οι πολιτικές και ηθικές τους ευθύνες θα γίνουν γνωστές στον ελληνικό λαό. 

Όλοι μας κρινόμαστε από τη πρακτική και τις πράξεις μας και ο κ. Μητσοτάκης με βάση αυτά κρίνεται κατώτερος των περιστάσεων. Είναι υπέρτατη η αξία της Δημοκρατίας και καμία έκπτωσή της δεν δικαιολογείται και δεν γίνεται ανεκτή.


Πηγή

Leave a Reply