Πέντε χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο για τα γαλανόλευκα κουπιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ19 και Κ23

Ανακοίνωση Τομέα Αθλητισμού ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής

Η Χώρα μας κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 19 και 23 ετών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου, μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση, αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο με χρόνο 6:58.41, που αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Στη συνέχεια, η Ευαγγελία Αναστασιάδου, κάνοντας σπουδαία κούρσα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, με χρόνο 7:40.82 και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Ιωάννα Ασβεστά και η Ελβίρα Αργυράκη, κάνοντας καλύτερη διαχείριση δυνάμεων, ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο Νεανίδων με χρόνο 7:16.95. Οι Παναγιώτης Αδάμ, Απόστολος Λυκομήτρος, Νίκος Χωλόπουλος, Δημήτρης Παπάζογλου, τερμάτισαν τρίτοι και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ των Εφήβων με χρόνο 5:53.18.

Η Σοφία Δαλίδου και η Στυλιανή Νάτσιουλα, μετά από μια εκπληκτική κούρσα, αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ Νεανίδων με χρόνο 6:57.40, που αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Τέλος, η Κατερίνα Γκόγκου, θριάμβευσε στο σκιφ Νεανίδων αφού τερμάτισε πρώτη με μεγάλη διαφορά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 7:35.64.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κατετάγη πρώτη στον πίνακα των μεταλλίων στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων Κ19 με τρία χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο και πέμπτη στην κατηγορία Κ23 με δύο χρυσά μετάλλια.

Θερμά συγχαρητήρια σε ολόκληρη την Ελληνική Αποστολή, που μας εκπροσώπησε επάξια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βαρέζε! Οι προσπάθειες και οι διακρίσεις των Ελληνίδων Αθλητριών και των Ελλήνων Αθλητών συνεχίζουν να σηκώνουν την Ελληνική Σημαία ψηλά και να μας κάνουν υπερήφανους. Οι επιτυχίες σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο αποδεικνύουν όχι μόνο το ταλέντο τους, αλλά και την άρτια προετοιμασία μαζί με την πολύχρονη-διαχρονική δουλειά, που έχει γίνει από την ΕΚΟΦΝΣ.


Πηγή

Leave a Reply