Παρακολουθήσεις: Στη Βουλή ο… 2ος γύρος – Η διαδικασία

Η Ολομέλεια θα εξετάσει την πρόταση για Εξεταστική του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης για τις παρακολουθήσεις θα ανοίξει αύριο Δευτέρα το πρωί, καθώς η Ολομέλεια θα συζητήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, εστιάζοντας στην υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Η διδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία και για να υπερψηφιστεί η πρόταση πρέπει να πάρει 120 θετικές ψήφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πόυ μεταδίδει η ΕΡΤ, η Νέα Δημοκρατία θα δηλώσει «παρών», ζητώντας την επέκταση του ελέγχου και σε άλλες περιόδους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζηφίσει «ναι» στη σύσταση Εξεταστικής, ενώ δεν θα κάνει δεκτή την πιθανή πρόταση για επέκταση της έρευνας σε άλλες περιόδους, χωρίς την κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων που να τη δικαιολογούν.

Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της διεύρυνσης της ελεγχόμενης περιόδου, αρκεί όπως επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και τεκμηρίωση.

Θετική ψήφο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα δώσει και το ΚΚΕ, θα επιμείνει όμως και στη διερεύνηση του θέματος των παρακολουθήσεων του τηλεφωνικού κέντρου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. «Ναι» στην εξεταστική επιτροπή αναμένεται να πουν Ελληνική Λύση και Μέρα25.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply