Παραδίδεται στην Λευκωσία πολιτικό αεροσκάφος, δωρεά της Αθήνας

Για την τελετή έρχεται στην Αθήνα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης – Μετά την τελετή ο κ. Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα επιβιβαστούν στο αεροσκάφος για επιστροφή στην Κύπρο. 

 Στην Αθήνα έρχεται αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση του Κύπριου προέδρου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 πμ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Πέτρος Δημητρίου και ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Παντελής Παντελίδης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση τους, οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μητσοτάκης θα μεταβούν στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου σε ειδική τελετή, ο κ. Αναστασιάδης θα παραλάβει το πολιτικό αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία, για σκοπούς εξυπηρέτησης των υπηρεσιακών μετακινήσεων του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ θα χρησιμοποιείται και για επείγουσες ιατρικές ανάγκες.

Στην τελετή παρόντες θα είναι ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης, ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιβιβαστούν στο αεροσκάφος για επιστροφή στην Κύπρο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply