Νέα αύξηση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος τον Σεπτέμβριο 2022

Αυξημένες σε σχέση με τον Αύγουστο αναμένονται οι ονομαστικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο 2022, που πρόκειται να ανακοινωθούν μέχρι αύριο 20 Αυγούστου 2022

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο οι προμηθευτές ανακοινώνουν έως τις 20 κάθε μήνα τα τιμολόγια που θα εφαρμοστούν τον επόμενο, παρέχοντας έτσι το περιθώριο στους καταναλωτές να αλλάξουν προμηθευτή, διαδικασία που επίσης με το ισχύον πλαίσιο γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Ωστόσο οι τελικές τιμές που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές θα εξαρτηθούν από το ύψος της επιδότησης που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρχική τιμή της κιλοβατώρας για τον επόμενο μήνα Σεπτέμβριο 2022 μπορεί να κλιμακωθεί ακόμη και μέχρι τα 80 λεπτά αν και αναμένονται και χαμηλότερες χρεώσεις από επιμέρους προμηθευτές.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Αύγουστο η αρχική τιμή από τους περισσότερους προμηθευτές κυμάνθηκε μεταξύ 48 και 50 λεπτών και μετά την κρατική επιδότηση στα 33,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, διαμορφώθηκε στα 15-17 λεπτά

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης για τον Σεπτέμβριο είναι να διατηρηθούν οι τελικές τιμές καταναλωτή κοντά στα επίπεδα του Αυγούστου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι αντίστοιχα αυξημένη η κρατική επιδότηση.

Οι υψηλές τιμές της ενέργειας για τον Σεπτέμβριο οφείλονται στην άνοδο των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, η οποία είναι αποτέλεσμα της εκτόξευσης των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου.


Πηγή

Leave a Reply