Η Κυβέρνηση δεν πείθει πια ούτε τους πιο ακραιφνείς υποστηρικτές της

Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το Υπουργικό Συμβούλιο και τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Άδ. Γεωργιάδη, που προχθές ανέφερε ότι «ο κόσμος θα πεινάσει τον χειμώνα και εμείς ασχολούμαστε με το κινητό του Ανδρουλάκη», ομολογώντας την ευθύνη του ως Υπουργός Ανάπτυξης για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επιμέρισε την ευθύνη στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την συζήτηση γύρω από την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μήπως δεν άκουσε τον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος ακυρώνοντας όσα υποστήριζε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί εβδομάδες, ανέφερε πως δεν ξέρει το λόγο παρακολούθησης ενός ευρωβουλευτή που επί οκτώ χρόνια δεν αποτελούσε «εθνικό κίνδυνο», αλλά έγινε ξαφνικά κατά την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ;

Η Κυβέρνηση δεν πείθει πια ούτε τους πιο ακραιφνείς υποστηρικτές της.

Όλα αυτά είναι δείγματα του επικίνδυνου επιτελικού παρακράτους της ΝΔ, που πάνω στον πανικό του να διατηρήσει τις καρέκλες της εξουσίας άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα υπονοεί.

Αποκορύφωμα το χθεσινό «παρών» των βουλευτών της ΝΔ στην ψηφοφορία για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής, ενώ κατά τα άλλα επιθυμούν να προχωρήσει η έρευνα.

Δεν είναι κανονικότητα οι παρακολουθήσεις, πολλώ δε μάλλον των πολιτικών σου αντιπάλων.

Δεν είναι κανονικότητα η γκεμπελική προπαγάνδα  του Μαξίμου ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι απρόθυμος να ενημερωθεί», ενώ χθες ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θέλοντας να βγουν εκτός κάδρου οι ευθύνες του Πρωθυπουργού «ομολόγησε» ότι δεν ήξεραν τίποτα.

Δεν είναι κανονικότητα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης να καθιστά υπόλογο το θύμα, δηλαδή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε για να θέσει σε ομηρία ένα κόμμα.

Δεν είναι κανονικότητα η «επιδότηση»  των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και του λόμπι του φυσικού αερίου μετατοπίζοντας όλο το βάρος στον πολίτη και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτή η νοσηρή κανονικότητα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Κυβέρνησης της ΝΔ, δεν αξίζει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.


Πηγή

Leave a Reply