«Η Δημοκρατία μας χρειάζεται θεσμικό διάλογο, όχι κομματικές διαρροές» – Κίνημα Αλλαγής

Την έντονη πολιτική επικαιρότητα κλήθηκε από την ενημερωτική εκπομπή “Newsroom” του ΣΚΑΪ, να σχολιάσει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

• Για την κατάθεση αιτήματος από το ΠΑΣΟΚ, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής :

-Σήμερα καταθέσαμε γραπτώς προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, την πρότασή μας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από την ΕΥΠ, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκομένου προσώπου. Όλα τα παραπάνω, κατά τη γνώμη μας, συνδέονται άρρηκτα, αφού υπάρχουν ‘αποχρώσες ενδείξεις’.

-Την μπάλα στην κερκίδα δεν θα επιτρέψουμε να την πετάξει κανείς! Το ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία είναι η παράνομη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, Ευρωβουλευτή και Αρχηγού του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος της χώρας. Μάλιστα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν ήδη αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Ε.Ε. που προβλέπει, ένα ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας για τους ευρωβουλευτές, ώστε να διασφαλιστεί η ελεύθερη συζήτηση των πολιτικών εντός της Ένωσης.

– Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ‘νόμιμη’ την παρακολούθηση, αλλά όχι ‘πολιτικά’ αποδεκτή, ενώ, δήλωσε πλήρη άγνοια, πέφτοντας σε τρομερή αντίφαση. Έως ότου ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ διαρρέει ότι θα επεκτείνει τον χρόνο εξέτασης, χωρίς να προσδιορίζει το έτος εκκίνησης.  Εμείς, ως προϋπόθεση για να συμφωνήσουμε στην επέκταση, ζητάμε να κατατεθούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν. Δεν θα δεχτούμε ψιθύρους ‘στο αυτί’, όπως  προτάθηκε από τον κ. Γεραπετρίτη, για να ενημερωθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, θεσμικά δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, από την πλευρά της Κυβέρνησης, παρά μόνο διαρροές στο δημόσιο διάλογο.

• Για την σκόπιμη υποβάθμιση της ΑΔΑΕ που επιχειρεί η Κυβέρνηση :

-Η Κυβέρνηση, με σχετικές τροπολογίες, δήθεν για λόγους εθνικής ασφάλειας και πάταξης της τρομοκρατίας, παραπλανώντας τη Βουλή, κατήργησε την ενημέρωση της αρμόδιας ΑΔΑΕ από την ΕΥΠ. Με απλά λόγια, κανένας δεν ελέγχει κανέναν. Η, δε, πρόσφατη ΠΝΠ που ψηφίστηκε είναι ‘μνημείο υποκρισίας’, δεδομένου ότι το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει δεν λύνεται με τη δεύτερη υπογραφή του Εισαγγελέα.

-Αυτό που χρειάζεται η Δημοκρατία μας, είναι ο θεσμικός διάλογος με όλα τα κόμματα και η αναμόρφωση του συστήματος, και όχι ‘προκάτ’ διαδικασίες και νυχτερινά νομοθετικά ‘πυροτεχνήματα’ . Η μόνη Ανεξάρτητη Αρχή  που μπορεί να περιφρουρήσει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών είναι η ΑΔΑΕ, η οποία υποβαθμίζεται συνεχώς. Εικάζω πως η ενδελεχής  εξέταση της μεθοδευμένης και συστηματικής προσπάθειας της Κυβέρνησης να υποβιβάσει την ΑΔΑΕ, θα δημιουργήσει ισχυρές αναταράξεις στην κοινή γνώμη.


Πηγή

Leave a Reply