Η απόγνωση των Αθηναίων συνεχίζεται. – Κίνημα Αλλαγής

Διαχρονική δικαίωση για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποτελούν οι τελευταίες εξελίξεις στα έργα του «Μεγάλου περιπάτου» καθώς επιβεβαιώνονται οι σοβαρές επιφυλάξεις που είχαμε θέσει από την αρχή του έργου.

Η Κυβερνητική προχειρότητα σε συνδυασμό με τους επιπόλαιους σχεδιασμούς της Δημοτικής αρχής έχουν δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες στην Αθήνα.

Τελευταία επεισόδια αποτελούν τόσο η νέα κατάξερη και τσιμεντωμένη εικόνα του πεζοδρομίου απέναντι από την πλατεία Συντάγματος όσο και η πλήρης εγκατάλειψη των έργων επί της Πανεπιστημίου όπου κυριαρχούν τα απορρίμματα, οι σκισμένες περιφράξεις και το χώμα διαρκούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Συγχρόνως παραμένουν η κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι αυξημένοι ρύποι που συνεπάγεται αυτή, οι δυσκολίες πρόσβασης, η απαξίωση για τις υποβαθμισμένες γειτονιές και η άκομψη αισθητική.

Αναρωτιόμαστε μάλιστα τι θα συνέβαινε εάν δεν αναγκάζονταν να ανοίξουν μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας, κάτω από την ασφυκτική πίεση του ΠΑΣΟΚ και των φορέων της πόλης.

Όλα αυτά προέκυψαν από ανούσια και πολυέξοδα πειράματα εν μέσω κορονοϊού, σε έναν από τους ομορφότερους δρόμους. Λες και δεν υπάρχουν άλλα σημεία και γειτονιές που χρειάζονται αναπλάσεις. Λες και σημασία έχουν μόνο η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Ηρώδου Αττικού, η Ρηγίλλης και το Σύνταγμα.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με τις δημιουργικές προτάσεις του ώστε η Αθήνα να βρει το δρόμο που της αξίζει ως Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.


Πηγή

Leave a Reply