Ελληνοτουρκικά: Στις 9 Αυγούστου βγαίνει το γεωτρύπανο Αμντουλχαμίτ Χάν στη Μεσόγειο

Οι διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας φαίνεται πως εξοργίζουν τον Τούρκο Πρόεδρο, που για άλλη μια φορά επιτέθηκε στη χώρα μας, αλλά και ισχυρούς συμμάχους, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, τις οποίες κατηγόρησε ότι γίνονται όργανα της ελληνικής και ελληνοκυπριακής προπαγάνδας.

Αδειάζει η κλεψύδρα του χρόνου, για την 9η Αυγούστου, ημέρα που το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν θα επιχειρήσει έξοδο από το λιμάνι Τασούκου, για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο. 

Τα επικρατέστερα σενάρια για την πορειά του «Αμντουλχαμίτ Χαν» είναι δύο: Το ένα αφορά σε έρευνες σε οικόπεδο βορείως των Κατεχομένων μεταξύ Κύπρου-Τουρκίας, για το οποίο έχει παρανόμως παραχωρηθεί άδεια για έρευνες και το δεύτερο να επιχειρήσεις εντός της υφαλοκρηπίδας της Κύπρου, κοντά σε κάποιο από τα οικόπεδα που έχουν δημοπρατηθεί από την κυπριακή δημοκρατία.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα απαντά μέσω της διπλωματίας και διεθνοποιεί το ζήτημα του τουρκικού αναθεωρητισμού με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δενδια να υπενθυμίζει με ανάρτηση του την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ακρίβως πριν 2 χρόνια

«Δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης ΑΟΖ με τη φίλη Αίγυπτο. Κατοχυρώνουμε τα εθνικά συμφέροντα. Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας. 

Στο μεταξύ, οι διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας φαίνεται πως εξοργίζουν τον Τούρκο Πρόεδρο, που για άλλη μια φορά επιτέθηκε στη χώρα μας, αλλά και ισχυρούς συμμάχους, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, τις οποίες κατηγόρησε ότι γίνονται όργανα της ελληνικής και ελληνοκυπριακής προπαγάνδας.

«Δυστυχώς και η Γερμανία και η Γαλλία γίνονται τα όργανα της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις, ενώ κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο», δήλωσε. 

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έναν από τους λίγους ηγέτες που το τελευταίο διάστημα τον στηρίζουν ανοιχτά.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση οι ένοπλες δυνάμεις μας παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο που το πλωτό γεωτρύπανο επιχειρήσει να κινηθεί σε περιοχή δυνητικής ελληνικής κυριαρχίας 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply