«Έχουμε ξεκάθαρα μία πρωτοφανή περίπτωση παρακολούθησης» – Κίνημα Αλλαγής

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Απόστολου Πάνα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Newsroom»

«Έχουμε ξεκάθαρα μία πρωτοφανή περίπτωση παρακολούθησης, η οποία δημιουργεί τεράστια ζητήματα για το πολιτικό μας σύστημα σε επίπεδο Δημοκρατίας και διαφάνειας και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, κατά την οποία έχουμε τα εθνικά μας θέματα ανοιχτά ενώ η οικονομική μας κατάσταση δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Τώρα λοιπόν έρχονται οι συγκεκριμένοι χειρισμοί από πλευράς κυβέρνησης να δημιουργήσουν μία άσχημη εικόνα της χώρας μας και σε διεθνές επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του έκανε τον ανήξερο χωρίς να απαντάει σε καμένα ουσιαστικό ερώτημα λειτούργησε επιφανειακά θέλοντας να κλείσει το θέμα γρήγορα  μίλησε για ‘’νόμιμο λάθος’’ ενώ γνώριζε την αντισυνταγματική και παράνομη παρακολούθηση του Προέδρου μας και ουσιαστικά δεν έδωσε καμία απάντηση στην ερώτηση: Γιατί παρακολουθούταν ο κ. Ανδρουλάκης;

Εμείς ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσουμε να κινούμαστε θεσμικά τόσο σε επίπεδο δικαστικό όσο και κοινοβουλευτικό γιατί το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τον πρόεδρό μας αλλά την ίδια τη Δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και τη διαφάνεια της χώρας μας, που αυτή τη στιγμή πλήττεται.

Θα αντιταχθούμε σε κάθε προσπάθεια να επικρατήσει η επικοινωνία και ο τακτικισμός επί του συγκεκριμένου θέματος από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται. Δεν είμαστε υπέρ των κοκορομαχιών. Υπάρχει ένα τεράστιο θεσμικό ζήτημα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και δε θα επιτρέψουμε παρόμοιες περιπτώσεις θεμάτων Δημοκρατίας και Διαφάνειας να χρησιμοποιηθούν προεκλογικά ή επικοινωνιακά. Όπως δε θα επιτρέψουμε την ύπαρξη ενός πέπλου μυστηρίου πάνω από το πολιτικό σύστημα της χώρας μας».


Πηγή

Leave a Reply