«Από την εποχή των “κόκκινων” δανείων περνάμε στην εποχή των “κόκκινων” λογαριασμών ρεύματος» – Κίνημα Αλλαγής

Δήλωση Υπευθύνου ΚΤΕ Ενέργειας και Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργου Αρβανιτίδη, για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ενέργειας.

Από την εποχή των “κόκκινων” δανείων περνάμε στην εποχή των “κόκκινων” λογαριασμών ρεύματος, όταν σχεδόν ένας στους δυο λογαριασμούς μένουν απλήρωτοι, συσσωρεύοντας οφειλές ύψους 1 δισεκ. ευρώ.

Τα νέα αυξημένα τιμολόγια των ενεργειακών εταιρειών που ανακοινώθηκαν προχθές, με τιμές κοντά στο 1 ευρώ η Κιλοβατώρα προφανώς και θα επιδεινώσουν αυτή την κατάσταση από το Φθινόπωρο.

Η εξέλιξη αυτή φανερώνει ότι τα πολυδιαφημισμένα μέτρα της Κυβέρνησης που θέσπισε πριν από περίπου δυο μήνες για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης, βασίστηκαν σε λανθασμένες εκτιμήσεις και είναι στον “αέρα”.

Οι ατελέσφορες αυτές παρεμβάσεις δημιουργούν μεγάλη ανασφάλεια στους καταναλωτές.

Για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταθέτει την πρότασή του για άμεση εφαρμογή πλαφόν στην τιμή λιανικής στα ενεργειακά τιμολόγια και καλεί την Κυβέρνηση να ενισχύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με επιδοτήσεις σε έργα μόνιμης μείωσης του ενεργειακού τους κόστους και να μην επαφίεται σε προσωρινές επιδοτήσεις μόνο των λογαριασμών.  


Πηγή

Leave a Reply