Απαιτούμε δημόσια την αλήθεια, ο λαός πρέπει να μάθει τι συμβαίνει – Κίνημα Αλλαγής

Βασικά σημεία της συνέντευξής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ONline:

Για την παρακολούθηση του Προέδρου του κόμματος: Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενδιαφερόμαστε για τους θεσμούς και μέσα από τις ενέργειες μας για τη διερεύνηση του θέματος της παρακολούθησης του Προέδρου μας, Ν. Ανδρουλάκη, θέλουμε να μάθει ο κόσμος ότι τους τιμούμε και τους σεβόμαστε.

Είναι ενδεικτικό της κουλτούρας μας ότι ο κ. Ανδρουλάκης φέρθηκε θεσμικά σε μια υπόθεση που τον αφορά προσωπικά, γιατί αφού ενημερώθηκε ο ίδιος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι μέσω του Predator, του παράνομου λογισμικού που ρομποτοποιεί το κινητό του χρήστη, επιχειρήθηκε η παρακολούθηση του κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών, απευθύνθηκε στον Άρειο Πάγο και την ΑΔΑΕ. Η παράταξή μας ακολούθησε όσα προβλέπονταν θεσμικά. Αντίθετα, από την πλευρά της η κυβέρνηση είπε ψέματα ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υποστηρίζοντας ότι δεν παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης, για να φτάσουμε τελικά στην παραδοχή της από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Εμείς απαιτούμε να ειπωθεί δημόσια ο λόγος της παρακολούθησης του Προέδρου της παράταξης, γιατί η παρακολούθηση αυτή αφορά  έναν υποψήφιο Πρωθυπουργό της χώρας, δεδομένου ότι το τρίτο κόμμα παίρνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο λαός πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζει τι συμβαίνει. Αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι επικίνδυνος για τη χώρα πρέπει να το ξέρει μέχρι και ο τελευταίος ψηφοφόρος. Δεν μπορεί κανείς να το κρύψει, είναι θέμα Δημοκρατίας.

Επιπλέον, το Predator δεν αφορά μόνο τον κ. Ανδρουλάκη, αφορά τους 10 εκατ. τους πολίτες της χώρας. Γιατί μέσω αυτού, κάθε δημόσιος λειτουργός ή πολίτης είναι έκθετος σε εκβιασμούς από οποιονδήποτε έχει τα χρήματα να αποκτήσει το λογισμικό.  

Για τη διερεύνηση του θέματος σε βάθος δεκαετίας: Αν η κυβέρνηση είχε την πρόθεση να πει την αλήθεια, θα έλεγε δημόσια το λόγο της παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς μέσα στο αίτημα μας για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής έχουμε συμπεριλάβει τις καταγγελίες του ΚΚΕ. Γιατί υποστηρίζουμε απόλυτα τη διερεύνηση υποθέσεων που στηρίζονται από αδιάσειστα στοιχεία. Αν όμως η κυβέρνηση επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό της υπόθεσης εμπλέκοντας υποθέσεις χωρίς στοιχεία, τότε θα μας βρει απέναντι. Όπως έχουμε ήδη τονίσει, αν η κυβέρνηση έχει αποδείξεις για το παρελθόν πρέπει να τις φέρει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Όμως αναρωτιέμαι, η Νέα Δημοκρατία έχει τόσα χρόνια στη διάθεσή της σκάνδαλα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον καλύπτει, όπως κάλυψε την υπόθεση Βαρουφάκη αποφεύγοντας να κάνει Εξεταστική Επιτροπή;

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, ότι πριν την εκλογή του ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για καταρράκωση των θεσμών από το ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα αποδεικνύεται ότι  πρόκειται για μια από τα ίδια. Επίσης με τον ίδιο τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε παλιότερα σε δημοσιογράφους, επιτίθεται σήμερα η Νέα Δημοκρατία δημιουργώντας κλίμα τοξικότητας στη χώρα


Πηγή

Leave a Reply