«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, γιατί η ανάγκη του λαού είναι μεγάλη» – Κίνημα Αλλαγής

Συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλίας, παραχώρησε σήμερα η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Καταρχήν, ,η Ε. Λιακούλη ανέδειξε τους σημαντικότερους πολιτικούς σταθμούς που σφράγισαν αυτά τα τρία χρόνια, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, από τη στιγμή που η χώρα απαλλάχθηκε «από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από την ανίερη συμμαχία του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο», και κατά τη διάρκεια των ετών γαλάζιας διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που «χτίζει μια Ελλάδα για λίγους, αναβιώνοντας τις χείριστες πρακτικές του παλαιοκομματικού Κράτους της δεξιάς».

Αφού ανέλυσε τις κρίσεις που βίωσε -και βιώνει- η Ελλάδα από το 2019 μέχρι σήμερα, (όπως την πανδημία, τις καταστροφές της κλιματικής κρίσης, τον εφιάλτη της ενεργειακής κρίσης και της αβάσταχτης ακρίβειας), αλλά και «την οπισθοδρόμηση σε κοινωνικά και θεσμικά κεκτημένα», την «απογοητευτική πραγματικότητα σε κάθε τομέα πολιτικής», υπενθύμισε την υπεύθυνη στάση, τις τεκμηριωμένες θέσεις και πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανά θεματική.

Εν συνεχεία, η Γραμμ της ΚΟ ,  εστίασε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εσωτερικών, την ευθύνη του οποίο έχει αυτά τα τρία χρόνια

 «Ήρθα αντιμέτωπη με 16 Νομοσχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών, ιδίως, όμως, με αναρίθμητες διατάξεις αιφνιδιαστικών νυχτερινών πολύ-Τροπολογιών “σκούπα”. Κατέθεσα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών 197 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ενώ δεκάδες είναι και οι Ανακοινώσεις – Δηλώσεις που εξέδωσα άμεσα για τρέχουσες δυσμενείς εξελίξεις, που ξαφνικά ανέκυπταν για τους ΟΤΑ. Η τοπική δημοκρατία υπέστη αλλεπάλληλες απόπειρες χειραγώγησης της λειτουργίας της. Αντί των αναγκαίων μεταρρυθμιστικών τομών, τρία χρόνια επιδίδονται σε έναν ανηλεή πόλεμο ενάντια στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Αισθάνομαι περήφανη γιατί δεν ψήφισα ούτε μία από τις διατάξεις της Ν.Δ. που τώρα καταρρέουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σαν τραπουλόχαρτα, ούτε όσες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές, προβληματικές και δόλιες», ανέφερε με έμφαση η Ε. Λιακούλη.

Υπογραμμίζεται πως το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης τύπου αφιερώθηκε ειδικά στις πολυπληθείς, σημαντικές, κοινοβουλευτικές (και όχι μόνο) πρωτοβουλίες της Ευαγγελίας Λιακούλη, με τις οποίες έφερε στη Βουλή και στην 1η γραμμή ενδιαφέροντος, ζητήματα του Νομού Λάρισας. «Ο Νομός μας μπορεί, έχει δυνατότητες, ορίζοντες και μεγάλες προοπτικές, αλλά απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, με όραμα και χρονοδιάγραμμα», τόνισε. Επιπλέον, ανακοίνωσε συγκεκριμένες «δεσμεύσεις» του αγώνα της για «ένα Νομό Λάρισας περήφανο και δυνατό».

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αναγεννημένο με τον νέο Πρόεδρό μας, Νίκο  Ανδρουλάκη, προτείνει ένα ρεαλιστικό Σχέδιο προοδευτικής σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης, υπέρ των πολλών και όχι των λίγων. Ζητούμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού στη δική μας εναλλακτική πρόταση για το μέλλον. Για ένα αύριο ασφάλειας, ανθεκτικότητας, περηφάνιας, αξιοπρέπειας, εξωστρέφειας και δημιουργίας .Για ένα νέο περιβάλλον φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος. ΜΑΖΙ αγωνιστήκαμε για πολλά. ΜΑΖΙ συνεχίζουμε, για να πετύχουμε περισσότερα. Για τον Τόπο μας και  τους  Ανθρώπους  μας», κατέληξε, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας.


Πηγή

Leave a Reply